28 / 04 / 2024

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 



Buna göre iki sene  önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı göçünün yaşandığı Antalya’da kira miktarlarındaki yükselem ve fahiş bir şekilde artış yaşanmıştı.

m.haber7.com'da yer alan habere göre; Şehirdeki özellikle Rus ve Ukraynalı yabancıların, savaşın hızının kesilmesiyle birlikte geri dönüşlere geçmesi, mevcutta kalan yabancıların ise fiyatları yüksek bulmasıyla artış rüzgarı bir anda kesildiği belirtildi. Pandemide inşaat alanındaki yaşanan durgunluğun da 2023 yılında tekrar hareketlenmesi, kentte dairelerin artmasına ve fiyatların geri çekilmesine katkı sağlamış oldu.

YABANCILARIN GÖZÜNÜ AÇTI

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, şehrin yoğun yabancı göç aldığı dönemde 5-10 bin lira bandından olan kiraların bir anda 30-40 bin lira seviyesine çıktığını belirtti. İlerleyen süreçte yabancıların fiyatları yüksek bulduğunu kaydeden Çağlar, “İnsanlar buraya yerleştikten sonra gözünü açtı ve fiyatların böyle olmadığını gördü. Fiyatlar yavaş yavaş aşağı inmeye başladığı ifade edildi. Savaş bitmedi ancak geriye dönüşler oldu ve Antalya’daki evler fazlalaştı. Pandemi döneminde inşaat sektörü tamamen durmuştu, şu anda ise başladı. 2023 yılında her şey oturdu" dedi.

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

2024 YILINDA KİRA FİYATLARI ENFLASYONA GÖRE İLERLEYECEKTİR

1 Kasım 2023'te Bakanlığın aldığı karar ile birlikte, ilan sitelerine önüne gelen vatandaşlarca ilan konulamamasının da rakamların düşüşünde etkisi olduğunu ifade eden Çağlar, “Her önüne gelen ilana istediği fiyattan koyuyordu ve fiyatları da yükseltiyordu. Buna göre, şu an rakamlar olması gereken yere gelmiş durumda. Enflasyona göre devam ediyor, 2024 senesinde de enflasyona göre hareket edecektir.” diye konuştu.

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Ev sahiplerinin yeni korkusu! Kiracısı evi iş yerine çevirdi!

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!


Geri Dön