10 / 08 / 2024

rusyanın ikinci büyük bankası Gazprom

rusyanın ikinci büyük bankası Gazprom

Yıllık 153 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Gazprom, enerjinin yanı sıra finansta da ağırlığını artırıyor. Sahip olduğu Gazprombank ile Rusya'nın ikinci büyük bankası haline geldi...

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en büyük inşaat firmaları açıklandı!

Türkiye, küresel pazarda süren durgunluğa ve artan risklere karşı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer aldı. Türkiye, bu sayı ile Çin’in ardından ikinci oldu.

Ekonominin büyümesinde inşaat yatırımlarının çok büyük payı var!

Bu yılın ilk yarısındaki ekonomik büyümede inşaat yatırımlarının çok büyük payı var. İnşaat yatırımları olmasaydı ilk çeyrekteki büyüme yüzde 3,7 ve ikinci çeyrekteki büyüme ise sadece yüzde 1,4 olacaktı.

İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!

‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesindeki Türk müteahhitlik firması sayısı 46’ya çıktı. Bu sayı ile Türkiye, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu.

Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde 43 Türk firma!

“Dünyanın en büyük 250 müteahhidi” listesinde 43 firmasıyla Türkiye ikinci durumda. Türk liginde ilk 10’daki grupların yurtdışındaki işlerine bakıldığında yükseklik rekoru peşinde koşan kuleler, dev havalimanları, stadlar dikkat çekiyor.

Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksi Yıldırım’a!

Bursa’nın Yıldırım ilçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye’nin ikinci büyük spor kompleksini ilçeye kazandıracaklarını söyledi. Kompleksin ihalesinin bu yıl içinde yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Bursa'da kentsel dönüşümün ikinci büyük adımı atıldı!

'Yeni Yıldırım' hedefi için büyük önem taşıyan ikinci büyük adım 75.yıl Mahallesi'nde atıldı.Yıldırım Belediyesi, 8 bin 800 metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temelini attı.

Dünyanın en büyük müteahhitleri listesinde 42 Türk!

11 yıl önce dünyanın en büyük müteahhitleri listesine giremeyen Türk firmaları, artık 42 firma ile ikinci sırada. Yıllık 5 trilyon dolarlık proje yöneten birliğin başında ise artık bir Türk var..

Dünya'nın ikinci büyük müzesi Başbakan Davutoğlu tarafından açıldı!

Ahmet Davutoğlu, Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçerek müzenin ve restorasyonu tamamlanan Saint Pierre Kilisesi 'nin açılışını yaptı. Mozaik sergileme alanı bakımından dünyanın ikinci büyük müzesi açıldı.

Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye projesi hazır!

T.C. Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), TÜRSAB-MÜZE Girişimleri, BKG ve Anadolu Efes tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesi tarihseverlerle buluşmaya hazır...

Nihat Zeybekci: Türkiye, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak üzere!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda "Türkiye, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak üzere. Çok güzel belirtiler vermeye başladı" dedi

Diyanet, Arnavutluk'ta Balkanların en büyük camisini yapacak!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arnavutluk'un başkenti Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapmaya hazırlanıyor. TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, camiyi Tiran'da 10 dönümlük araziye inşa edeceklerini söyledi.

Mehmet Büyükekşi: İhracatçıların en büyük derdi girdi maliyetleri!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçı firmaların 3. çeyrekte üzerinde durdukları en önemli gerçekleşmenin girdi maliyetlerindeki artış olduğunu belirtti. Büyükekşi " İhracatçıların en büyük derdi girdi maliyetleri" dedi

rusyanın ikinci büyük bankası Gazprom Haberi

rusyanın ikinci büyük bankası Gazprom



Enerji devi Gazprom'un finans şirketi Gazprombank ilk fonunu kurdu. Türkiye ve Polonya'ya odaklanacak fon, Türk finansçı Aylin Suntay'a bağlı olacak.


 Yıllık 153 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Gazprom, enerjinin yanı sıra finansta da ağırlığını artırıyor. Sahip olduğu Gazprombank ile Rusya'nın ikinci büyük bankası haline gelen Gazprom, şimdi de yatırım fonuyla büyüme kararı aldı. Gazprombank, gelişmekte olan ülkelere yönelik ilk yatırım fonunu kurdu. Lüksemburg merkezli fon, Türkiye ile birlikte Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden hisse alımı yapacak. Rus enerji devinin fonu ise Gazprombank Varlık Yönetimi CEO'su ve Birinci Başkan Yardımcılığı görevine geçen yıl atanan Türk finansçı Aylin Suntay'a bağlı işlem yapacak. 


İLK ADIMI 2012'DE ATTI


İlk etapta 50 milyon dolarla kurulan fonun Avrupa ülkelerinde fırsat peşinde olacağını belirten Aylin Suntay,...