04 / 10 / 2024

Rusyda konut sahibi olmak

Rusyda konut sahibi olmak

Ukrayna kriziyle başlayan yaptırımlar Rusya'yı ekonomik olarak kısmen zorlasa da ülkeye faydalı da oluyor. Turizmde Rusya'nın cazibesi kriz öncesine göre artarken, ülkede konut sahibi olmak kolaylaştı.

Konut sahibi olmak isteyenler önce arsa alıyor! Arsadan ev sahibi nasıl olunur?

''Arsadan ev sahipliği” modeli gayrimenkul sektöründe konut talebi olan kişilerde karşılık buldu. Peki, “arsadan ev sahipliği” nasıl bir model? Arsadan ev sahibi olmak isteyenler dikkat. İşte ayrıntılar...

Konut sahibi olmak isteyenlere uzmanından uyarı: Ev fiyatları düşecek...

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi konut piyasasındaki durgunluk nedeniyle fiyatların düşmesini bekliyor. Konut fiyatlarındaki hareketliliği değerlendiren Girişimci Deniz Tok, ev fiyatlarının düşeceğini açıkladı.

Temizel Vadi Orman'da kişiye özel ödeme seçenekleriyle konut sahibi olma imkanı! Yeni proje! 

Temizel Vadi Orman projesinde yüzde 50'sini peşin kalanını kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa ve konut sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Temizel Vadi Orman'da villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar...

Kiralık konut sistemi bozuldu! Kiralar yükselecek, kiracı ve konut sahibi problemleri hemen bitmeyecek!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilimi artırdı. Bu uygulamanın konut kiralık sistemini bozduğunu söyleyen ekonomist Hatice Kolçak, kiracı ve konut sahibi problemlerinin hemen çözüme kavuşmayacağını belirtti.

Konut sahibi olmak için faizlerin düşmesini bekleyenler dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor: Daha da zorlaşacak!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut sahibi olabilmek için faizlerin düşmesini bekleyenlere kötü haberi verdi. Kireçci faizlerin düşmesiyle ev sahibi olmanın daha da zor hale geleceğini açıkladı. 

Konut sahibi olmak isteyenler geçmişe dönüyor! Topraktan ev sahibi olmak için yarış başladı!

Konut kredilerinin yükseldiği şu günlerde konut sahibi olmak isteyenler çareyi geçmişte buldu. Binlerce kişi topraktan ev almak için yarışa girdi.

Konut sahibi olmak isteyenlerin yeni gözdesi! 'Arsadan ev' alırken neye dikkat edilmeli? 

Gayrimenkul Uzmanı Haluk Çetin konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yeni gözdesi olan "arsadan ev" konseptinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut konut sahibi olmak isteyenleri korkuttu: 2030'dan önce konutu unutun!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut konut sahibi olmak için bekleyenlere kötü haberi verdi. Zelyut ''2023'dan önce konutu unutun'' dedi.

Konut piyasasında yeni dönem: 'Ortak kredi' ile konut sahibi olmak kolaylaşacak!

Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği, ortak konut krediyle ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönem başlıyor. 

Fuzul Topraktan 10 ayda 5 yeni proje! 'Aşamalı konut sahibi olma sistemi' ile herkes ev sahibi olacak!

Konut imarlı arsalara topraktan yatırım yapma imkanı sağlayan Fuzul Topraktan, 'Aşamalı konut sahibi olma sistemi' ile herkesi ev sahibi yapıyor. 

Kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğilimi artacak!

Zeray Yönetim Kurulu Üyesi Şüheda Turoğlu son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğiliminin artacağını söyledi.

Kiraya yüzde 25 sınırı yarın biterse, kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? 

Yüzde 25 zam sınırının uygulandığı dönemde kiracı ile konut sahibi uyuşmazlıkları arttı ve bunun üzerine arabulucu sistemi uygulamaya alındı. Fakat şimdi kiralardaki yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor.  Peki kiracılar ve konut sahibi için ne değişecek? İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri vatandaşı evsiz bıraktı! Kredi ile konut sahibi olanların oranı yüzde 10 bile değil!

TÜİK Mayıs ayı konut satışları açıklandı. Verilere göre geçen ay yüzde 2,4 düşüş görüldü. Konut sahibi olmanın önündeki en büyük engel ise konut kredisi faiz oranları. Yüksek faizler vatandaşı evsiz bıraktı.

Rusyda konut sahibi olmak Haberi

Rusyda konut sahibi olmak

Ukrayna kriziyle başlayan yaptırımlar Rusya'yı ekonomik olarak kısmen zorlasa da ülkeye faydalı da oluyor. Turizmde Rusya'nın cazibesi kriz öncesine göre artarken, ülkede konut sahibi olmak kolaylaştı. Ayağını yorganına göre uzatmaya başlayan Rus halkının vatanseverlik duyguları da doruğa çıkmış durumda. Batılı ülkelerle giriştiği güç mücadelesinde geri adım atmayan ve yaptırımlara karşı yaptırımlarla cevap veren Rusya, süreç uzadıkça zararını kâra çevirecek gibi görünüyor. Yaptırımlar şüphesiz Rusya ekonomisini de etkiledi ama geçmişte çok dikkate alınmayan ülkenin potansiyel gücü giderek daha fazla devreye giriyor. Bu da Rusya'nın tek başına ayakta kalabilecek, gelecekte yaşanacak gerilimlerde daha dirayetli tepkiler verecek bir ülke haline gelmesine neden oluyor. Yaptımlann Rusya'ya sağladığı faydanın başında yerli üretimin güçlenmesi sayılabilir. Petrol gelirlerinin oluk oluk aküğı yıllarda üretimi önemsemeyen, ithal mallarla...