18 / 07 / 2024

rüzgar enerjisi elektrik fiyatları

rüzgar enerjisi elektrik fiyatları

(TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven: "Rüzgardan elde edilen enerji fazla olduğundan rüzgara arz oluyor. Santral yatırımlarını ülkemizde yaygınlaştırabilirsek bu vatandaşımızın cebine indirim olarak yansıyacaktır."

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Sarıtepe- Demirciler RES 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti!

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı.

Sarpıncık RES Projesi'nde inşaat başladı!

ÇALIK Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti. Sarpıncık RES Projesi'nin inşaat çalışmalarına başlandı. Büyük iş makinalarıyla girilen, zeytinliklerin de bulunduğu Kızılcadağ mevkiinde inşaat hızla devam ediyor.

rüzgar enerjisi elektrik fiyatları Haberi

rüzgar enerjisi elektrik fiyatları

TÜRKİYE Rüzgar Enerjisi Santral Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, rüzgarın bu yıl fazla esmesi ve fazla üretimin sağlanmasından dolayı elektrik fiyatlarının aşağı indiğini duyurdu. Mustafa Serdar Ataseven, "Rüzgardan elde edilen enerji fazla olduğundan rüzgara arz oluyor. Talep de düşük olduğundan, fiyatlar aşağı çekiliyor. Santral yatırımlarını ülkemizde yaygınlaştırabilirsek bu vatandaşımızın cebine indirim olarak yansıyacaktır." dedi. 


"Düzenleme res yatırımlarının önünü tıkar" TÜREB Başkam Ataseven, Eneıji Strateji Belgesine göre yenilenebilir eneıji kaynaklarından 2023 yılında yüzde 30 enerji üretiminin beklendiğini, 20 bin MW Rüzgar enerjisi kullanımının hedeflendiğini vurguladı. Yapılan düzenlemelerin bu hedefle çeliştiğine işaret eden Ataseven, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan yeni yönetmelikle de rüzgar yatırımlarında Türk sanayisinin önü açılmışken, böyle bir düzenlemenin gelmesinin sektörü tıkayacağım belirtti. Ataseven, son yıllarda Türkiye'de RES...