29 / 04 / 2024

Rüzgar santralleri elektrik üretimi

Rüzgar santralleri elektrik üretimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye, son yıllarda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların karşılığını alıyor.

Rüzgar santrallerinde elektrik üretiminde artış yaşandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Rüzgar Enerji Santralleri en verimli arazilere yerleştiriliyor!

Gazete Habertürk köşe yazarlarından Güntay Şimşek bugünkü yazısında Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili eksikliklere değindi. İşte o yazı...

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Emin Şirketler Grubu güneş ve rüzgar santralleri kuracak!

Emin Şirketler Grubu, çok ortaklı güneş ve rüzgâr santralleri kurmak için harekete geçti. Örneğin 200 kişi küçük birikimleriyle 1 MW’lik tesise ortaklaşa sahip olacak. Elektriğin alıcısı da hazır: Emin Enerji.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Rüzgar santralleri elektrik üretimi Haberi

Rüzgar santralleri elektrik üretimi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, Türkiye, son yıllarda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların karşılığını alıyor. Özellikle yeni yatırımların devreye girmesiyle rüzgardan elde edilen elektrik miktarındaki artış devam ediyor.


Türkiye'de 2002'de 18,9 megavatla neredeyse yok sayılacak düzeyde olan rüzgar enerjisi kurulu gücü 3 bin 550,4 megavata ulaştı. Yılın 11 ayında devreye alınan rüzgar enerjisi kurulu gücü 790,7 megavat oldu. Türkiye'de halen 92 rüzgar santrali elektrik üretimine katkıda bulunuyor. 


Geçen yıl rüzgar santralleri toplam 7 bin 558 gigavatsaat elektrik üretirken bu yılın kasım sonu itibarıyla bu miktar 7 bin 566 gigavatsaate ulaştı. Böylece rüzgar santrallerinin geçen yılki elektrik üretimi rakamına 1 ay önceden ulaşıldı.


Rüzgar santralleri ocakta 554, şubatta 548, martta 742, nisanda 484, mayısta...