20 / 05 / 2024

rüzgardan elektrik üretiminde türkiye kaçıncı sırada

rüzgardan elektrik üretiminde türkiye kaçıncı sırada

Rüzgar enerjisi ligini hızla tırmanan Türkiye, Hollanda’yı geride bırakarak Avrupa’da 10’uncu oldu. Rüzgâr enerjisinde Avrupa lideri Almanya. Almanlar kapasitesini geçen yıl 3 bin 200 megavat artırdı...

Jtd İnşaat Orman Ürünleri Elektrik Nakliye Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Jtd İnşaat Orman Ürünleri Elektrik Nakliye Otomotiv Limited Şirketi Sancaktepe'de 650 bin TL sermaye bedeli Taner Öztamur tarafından kuruldu.

Bremen İnşaat Nakliye Kimya Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bremen İnşaat Nakliye Kimya Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Macit tarafından kuruldu.

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazar Grup 1 İnşaat Asansör Makina Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsa Poyraz tarafından kuruldu.

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Kom’dan Dünya Bikini Günü’ne özel dev kampanya: Bikini modellerinde yüzde 40 indirim! Bu fırsat kaçmaz!

İç çamaşırı ve mayo üretiminde yaklaşık 68 yıldır faaliyet gösteren Kom, 5 Temmuz gününe özel kampanya yaptı. Şirket, 5 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında alışveriş yapanlara yüzde 40 indiram yapacağını açıkladı.

Fermetal Plastik Orman Ürünleri Elektrik Elektronik Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Fermetal Plastik Orman Ürünleri Elektrik Elektronik Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Orçin Altınbaş tarafından kuruldu.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Ay sonu fatura krizine son! Yöntem aslında çok basitmiş! Duyunca inanamayacaksınız!

Faturalar ay sonu geldiğinde bir bir gelmeye başlar. Faturaları basit yöntemler ile yarıya düşürmek mümkündür. İşte Elektrik faturasını düşürebilmek için uygulanacak pratik taktikler!

Otomobil devi binlerce çalışanını işten çıkaracak

Otomobil sektöründe elektrik araçların üretim ve satışta ağırlık kazanmasıyla büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Ancak yaşanan bu dönüşüm büyük bir işsizlik sorununu da beraberinde getiriyor.

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Ada İnşaat Petrol Ürünleri Elektrik Enerji Temizlik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ada İnşaat Petrol Ürünleri Elektrik Enerji Temizlik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ada İnşaat Petrol Ürünleri Elektrik Enerji Temizlik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı. 

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

rüzgardan elektrik üretiminde türkiye kaçıncı sırada Haberi

rüzgardan elektrik üretiminde türkiye kaçıncı sırada


Türkiye’nin kurulu rüzgâr enerjisi gücü geçen yıl yüzde 28 arttı ve 3 bin megavata dayandı. Türkiye bu sayede rüzgârdan elektrik üretiminde Hollanda’yı geride bırakarak Avrupa’nın 10. büyüğü oldu. Avrupa Rüzgâr Enerjisi Birliği verilerine göre Türkiye’nin rüzgâr kapasitesi 2012’de 2 bin 312 megavat iken devreye giren yatırımlarla 646 megavat arttı. Böylece Türkiye 2013 sonunda 2956 megavat kapasiteye ulaştı. 


Rüzgâr enerjisinde Avrupa lideri Almanya. Almanlar kapasitesini geçen yıl 3 bin 200 megavat artırdı ve 31 bin megavata ulaştı. Almanları 23 bin megavatla İspanyollar izlerken, İngiltere 10 bin 500 megavat ile üçüncü sırada aldı. 


Polonya ile yarışıyoruz


Bu ülkeleri İtalya, Fransa, Danimarka, Portekiz ve İsveç takip ediyor. Türkiye’nin kısa bir süre içinde 3 bin 400 megavat kurulu sahip Polonya’yı geride bırakarak sıralamada bir üst basamağa...