09 / 05 / 2024

rüzgar\'dan elektrik üretmek

rüzgar\'dan elektrik üretmek

Enerji Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik değişikliği ve uygulama esaslarının yer aldığı tebliğ çıkınca rüzgar türbini isteyen konut ve fabrika sayısında önemli oranda artış sağlandı

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Rüzgar Real Estate Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgar Real Estate Proje Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Murat    Binici tarafından kuruldu.

İşte rüzgar ve depreme dayanıklı Biodome evleri!

Rüzgarın yol açtığı afetlere ve güçlü depremlere karşı dayanıklı olan Biodome evleri büyük ilgi görüyor. 19 metrekarelik bu evlerin metrekaresi 1000 euro'dan başlıyor.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Soma Rüzgar Enerjisi Santrali imar planı askıda!

“Soma Rüzgar Enerjisi Santrali”ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi 24 Nisan'da askıdan inecek...

Winsa PVC güneşten elektrik üretmek için yatırım yapıyor!

Winsa PVC Pencere Kapı Panjur Sitemleri, üretimde kullanmak üzere güneşten elektrik üretmek için 2014 yılında önemli bir yatırım gerçekleştirdi...

rüzgar\'dan elektrik üretmek Haberi

rüzgar\'dan elektrik üretmek

Yeni düzenleme ile küçük tüketiciler bir araya gelerek tek bir rüzgar türbiniyle konutlarının, yazlıklarının, ticarethanelerinin, fabrikalarının ve turizm tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Hatta ürettikleri fazla elektriği de satarak ek bir gelir elde edecek. 


Türkiye’nin ilk ve tek yerli rüzgar türbini üreticisi SoyutWind’in Genel Müdürü Serhat Ay, 150 dairelik bir sitenin ihtiyacı olan 500 kW’lık elektriği üretmek için bir adet rüzgar türbini kurmanın yeterli olduğunu, 500 dairelik bir site için de üç adet 500 kW’lık rüzgar türbini kurulabileceğini söyledi. 500 kW’lık bir türbinin anahtar teslimi maliyetinin 700 bin dolarla 750 bin dolar arasında değiştiğini belirten Serhat Ay, yatırımın kendini 3 ile 5 yıl içinde amorti edeceğini...