07 / 05 / 2024

Sabancı temsa

Sabancı temsa

Sabancı Holding otobüs ve midibüs segmentlerinde üretim ve ihracat yapan bağlı ortaklığı Temsa Global' de satış dahil stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere Credit Suisse' i yetkilendirdi...

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren Temsa, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında ilk kez tanıttı. Temsa bu modeli ile Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsüne imza atacak.

Temsa yüzde yüz yerli otobüs üretmeyi planlıyor!

Sabancı Holding'in otomotiv şirketi Temsa; yerli otobüs üretmeyi planlıyor.Otobüs ve minibüs segmentinde Türkiye'nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Temsa, elektrikli otobüsü MD9 electriCITY'i dün Adana fabrikada tanıttı.

1993 yılında Sabancı, villa topluyormuş!

1993 yılında 4. Levent'te 20 bin 457 metrekare alanda inşa edilen Sabancı Center kulelerine giden trafiğin kesilmemesi için, Sakıp Sabancı, çevredeki villaları satın almaya başlamış.

Sabancı Çimento Grubu Çanakkale'de 300 milyon liralık yatırım yapacak!

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, yüzde 17 pay ile Türkiye'de en yüksek çimento üretim kapasitesine sahip olduklarını, bu yıl 300 milyon liralık yatırımla kapasiteyi daha da artıracaklarını söyledi.

Sabancı Çimento yeni şirket arayışına devam ediyor!

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, grup olarak büyüme ve satın alma fırsatlarına bakmaya devam ettiklerini belirtti. Güral, olası satın almalar için 1.5 milyar dolara kadar borçlanma kabiliyetlerinin olduğunu söyledi..

Sabancı Holding’in çimento cirosu 2,5 milyar TL'ye ulaştı!

Sabancı Holding’in, stratejik iş kollarından biri olan çimento sektöründe 2014 yılında toplam cirosu yüzde 16 artışla 2,5 milyar tl’ye ulaştı. Akçansa ve Çimsa’nın toplam karı ise 450 milyon TL oldu.

Adil Sabancı: Edirne'deki nehirlerde taşkın riski yok!

DSİ 11. Bölge Müdürü Sabancı: "Şu anda büyük bir taşkın riski yok. Su yavaş yükseliyor. Bu gece debide düşüş başlayacak" dedi.

Sabancı'dan hisse başına 0.10 TL kâr payı!

Sabancı Holding hisse başına brüt 0.10 TL, net 0.085 TL nakit kâr payı dağıtımını genel kurula sunacak. Tarihin 31 Mart olduğu belirtildi.

Türkiye'nin 4. kuvars fabrikası Adana Hacı Sabancı OSB'de kuruluyor!

Türkiye'nin dördüncü kuvars üretim fabrikası Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AHSOSB) kuruluyor. Yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanan fabrika faaliyete geçtiğinde 50 kişiye istihdam sağlayacak.

4. kuvars fabrikası Adana Hacı Sabancı OSB'ye kuruluyor!

Türkiye'nin dördüncü kuvars üretim fabrikası Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AHSOSB) kuruluyor. Yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanan fabrika faaliyete geçtiğinde 50 kişiye istihdam sağlayacak.

Sabancı Holding 3,5 milyar lira yatırım yapacak!

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 2015'te 3,5 milyar liralık kombine yatırım yapacaklarını açıkladı. Zafer Kurtul, düzenlenen basın toplantısında şirketin hedeflerini açıkladı.

Hacı Sabancı OSB'deki fabrika 14 milyon TL'den satışa çıkıyor!

Adana Yüreğir Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi 'nde yer alan fabrika binası ve arsası Eskidji tarafından 14 milyon TL'den bugün saat 14.00'te ihaleye çıkıyor.

Sabancı, İzmir'deki CarrefourSa AVM'yi Altunizade Gayrimenkul'e sattı!

Sabancı Grubu, İzmir 'de dev bir gayrimenkul satışı yaptı. Sabancı Grubu bünyesindeki CarrefourSa, Karşıyaka Şemikler'deki alışveriş merkezinin arsasını Rönesans Holding'e ait Altunizade Gayrimenkul'e sattı.

Sabancı temsa Haberi

Sabancı temsa

Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Sabancı Holding ana faaliyet alanlarında konsantrasyonunu artırmak üzere Temsa Global'in satışını gündemine aldı.


Bir kaynak, "Uzun zamandır bunu planlıyorlardı, şirketteki yapılandırmanın nedeni de satış için hazırlık yapmaktı" dedi.


Diğer bir kaynak ise, "Temsa stratejik yatırımcılar için anlamlı bir satın alma olabilir. Birkaç gün önce Temsa ile ilgilenen yatırımcılar ilk tekliflerini sundular" dedi.


Sabancı Holding yetkililerine ulaşılamadı. Credit Suisse konu hakkında yorum yapmadı.


11 BİN 500 ADETLİK ÜRETİM KAPASİTESİ VAR

Temsa, Mitsubishi ve Komatsu markalarının da Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Adana'da üretim tesisi bulunan şirket 4,000 adet otobüs ve midibüs, 7,500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada toplam 11,500 adet araç üretim kapasitesine sahip.


Küresel krizin yaşandığı 2008 yılının ardından organizasyonel olarak yeniden yapılanma sürecine...