27 / 04 / 2024

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren Temsa, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında ilk kez tanıttı. Temsa bu modeli ile Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsüne imza atacak.



Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığıyla faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen  elektrikli otobüs üreticilerinden biri olan Temsa, dünyada 5 farklı elektrikli araç modelini de seri üretime hazır hale getiren üreticilerin arasında yerini aldı.

Almanya Hannover’de düzenlenen ve dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Transportation’a katılan Temsa, yeni elektrikli modeli LD SB E’nin tanıtımını burada gerçekleştirdi. 40 ülkeden bin 200’ün üzerinde şirketin ve binlerce katılımcının da ziyaret ettiği fuarın en çok ilgi gören araçlarından biri olan LD SB E, üzerindeki yüksek mühendislik kalitesi ve sürüş konforuyla da Temsa’nın elektrikli araç gamına önemli bir katkı sağlayacak.

Almanya Hannover IAA Transportation’da tanıtımı gerçekleştirilen LD SB E, yaklaşık 12 ya da 13 metre olarak iki farklı seçenekli olarak tüketicilere sunulabiliyor. 63 kişilik yolcu kapasitesi bulunan bu araç, 250 kW’lık güce sahip elektrikli motoru sayesinde de tüm yol koşullarında beklenen performansı gösteriyor. 210, 280 ve 350 kWh olmak üzere toplamda 3 farklı batarya kapasitesi seçeneği sunan LD SB E’nin menzili de uygun koşullarda 350 kilometreye kadar çıkabiliyor.


Geri Dön