29 / 06 / 2024

Şehirler arası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim!

Şehirler arası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim!

Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim yapılacağı açıklandı. Buna göre, emekliler internetten bilet alırken SGK entegrasyonu yapabilecekler. Emekliler, acentelerde emekli kartı gösterecekler.



Emeklilere, şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirim ile bilet alma imkânı getirildiği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre uygulanabilirliğin artırılması ve caydırıcılığın sağlanması adına taşımacıların mevzuattaki boşluklardan yararlanmaması ve ayrıca mevzuatın adil ve sürdürülebilir şekilde uygulanması amacı ile değişiklik yapıldığı belirtildi. Yapılan bu düzenleme ile, otobüslerle şehirler arası seyahat edecek emeklilere yüzde 20 indirimli bilet alma imkânı sağlandığı kaydedildi.

EMEKLİ OLUP OLMADIKLARI KONTROL EDİLCEK 

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Şehirlerarası otobüs seyahati indirimden faydalanmak isteyen vatandaşların, emekli olup olmadıkları kontrol edilecek. Emekliler internet ortamında bilet alırken, bilgileri girilen kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılacak olan entegrasyon üzerinden emekli olup olmadığı bilgisi anında dijital platforma düşecek ve böylece bilete indirim yansıtılacağı belirtildi. Örneğin, emekli bir vatandaş bilet alırken TC numarası sisteme girilerek emekli olup olmadığı SGK üzerinden otomatik kontrol edilecek. Numara emekli bir vatandaşa aitse bilete indirim yansıtılacak. Ayrıca acenteden yüz yüze bilet alımlarında ise vatandaşların ayrıldıkları kurumdan kendilerine verilen emekli kartını ya da Çalışma Bakanlığı tarafından yakında tamamlanarak emeklilere teslim edilecek "Emekli tanıtım kartı"nı göstermeleri gerekecek. Sistem altyapısı oluşturulana kadar E-Devlet'ten alınmış bir emekli yazısına da acenteler indirim uygulanmak zorunda olacaklar.

Şehirler arası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim!

SÜRÜCÜ EĞİTİM ARAÇLARI İÇİN BELGE ŞARTI KALKTI

Öte yandan ,söz konusu yönetmelikle sürücü eğitim aracı olarak kullanılan taşıtlar için ticari taşıma yapılmaması kaydıyla yetki belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı. İdari ve cezai yükümlülükler göz önünde bulundurularak, yetki belgesi alacakların 15 yaşından büyük olması şartı getirildi. Yönetmelikte, uluslararası eşya taşımacılığı yapacaklar için getirilen tecrübe şartına ilişkin tereddütlerin giderilmesine yönelik düzenleme yapıldı. Ticari yolcu, eşya ve nakliyat ambarı işletmeciliği faaliyeti yürüten firmaların, yetki belgelerine ilişkin belirlenen asgari kapasite şartında düzenlemeye gidildiği ifade edildi. 

İTO açıkladı! İstanbul'da şubat ayı zam şampiyonu belli oldu...

Otokar'a 29 adet elektrikli otobüs siparişi verildi...

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi


Geri Dön