09 / 05 / 2024

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren Temsa, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında ilk kez tanıttı. Temsa bu modeli ile Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsüne imza atacak.



Araç, yaklaşık 2 saatlik sürede tam şarj kapasitesine ulaşıyor. Dijital Gösterge Paneli sayesinde sürüşle ilgili tüm bilgiler de kolayca takip edilebiliyor. Aracın elektrikli aksamlarının birçoğunun da aynı bölgede konumlandırılması özellikle aracın servis ve bakım hizmetlerinde de büyük kolaylık sağlıyor.

Son 2 yıldır Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Transportation) ortaklığında çalışan Temsa, 5 farklı elektrikli araç modelini de seri üretime hazır hale getirdi. Temsa, geçtiğimiz aylarda da ABD pazarı için özel olarak geliştirdiği TS 45E modelinin tanıtımını yapmıştı.

Yaklaşık 2 yıl boyunca, dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin bulunduğu Silikon Vadisi’nde test sürüşleri yapılan TS 45E, tüm testleri başarıyla tamamlayarak pazara sürüldü. Böylece Temsa, son 6 ayda 2 yeni elektrikli aracın tanıtımını gerçekleştirirmiş oldu.

 


Geri Dön