12 / 05 / 2024

sabit faizli mortgage

sabit faizli mortgage

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir? Mortgage kredi faiz türleri neye göre ayrılır? En çok tercih edilen faiz türü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz..

Amerika'da mortgage faizinde düşüş altıncı haftada devam ediyor...

Amerika'da uygulanan 30 senelik mortgage faiz oranı üst üste altıncı haftasında gerileme kaydetti. Yapılan açıklamada, sabit faiz ile 30 yıl vadeli ortalama kaydedilen mortgage oranı 19 baz puan azalma ile yüzde 7,03'e kadar indi. İşte haberin ayrıntıları...

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

Finansbank’ta patron çıldırdı. Sabit %1,99 Faizli 50.000 TL Fırsatı!

Finansbank'ta patron çıldırdı. Finansbank'tan Sabit %1,99 Faizli 50.000 TL Fırsatı! İşte detaylar...

TCMB'den yatırım taahhütlü avans kredisi açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi reeskont kredileri için tahsis edilen imkanın 20 milyar lirasının yatırım taahhütlü avans kredisi olarak kullandırılacağını, söz konusu kredilerin azami 10 yıl vadeli ve sabit faizli olacağını duyurdu.

Ziraat Bankası konut kredisini yapılandırmaya başladı!

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredilerini sabit faizli konut kredisi ile yapılandırmaya başladı. Peki konut kredisi yapılandırmasında avantaj ne kadar?

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

Garanti BBVA konut kredisi faiz oranları 2019!

Garanti BBVA sabit faizli konut kredisinin yanında enflasyon oranlarına endeksli değişken faizli kredi kullandırıyor. Garanti BBVA kredi faiz oranları ne kadar?

Konut kredisinde 70 bin liralık avantaj!

Piyasada ortalama yüzde 2.15, en düşük yüzde 1.55 seviyesinde olan konut kredisi faizleri enflasyona endeksli kredide yüzde 1.50’ye indi. 500 bin TL'lik kredide en düşük sabit faizli kredi ile enflasyona endeksli kredi arasındaki fark 70 bin TL.

Garanti BBVA Mortgage, enflasyona endeksli mortgage sunuyor!

Garanti BBVA Mortgage, ev sahibi olmak isteyenlere 'Önce Sabit Sonra Değişken Faizli Mortgage' ürünüyle konut kredisi imkânı sunuyor...

VakıfBank’tan ikinci Enflasyon Endeksli Konut Kredisi!

VakıfBank bugün ikinci enflasyon endeksli konut kredisi ürününü duyurdu. Banka kampanya kapsamında ilk 5 yıl sabit faizli sonraki 5 yıl ise enflasyon endeksli konut kredisi seçeneği sunuyor.

Garanti BBVA Mortgage'den Önce Sabit Sonra Değişken Faizli Mortgage!

Garanti BBVA Mortgage, yeni bir ev sahibi olmak isteyenlere 'Önce Sabit Sonra Değişken Faizli Mortgage' ürünüyle avantajlı konut kredisi imkânı sağlıyor..

Garanti Mortgage'dan Aliağa'da uygun faizli kredi imkanı!

Garanti Mortgage, İzmir'in Aliağa ilçesinde anlaşmalı firmalardan konut alacak müşterilere uygun faiz oranlarıyla kredi sağlayacak..

Garanti Bankası özel ödemeli konut kredisi!

Garanti Bankası, 240 ay vadeye kadar sabit faizli ve istenilen tutarda ara ödeme yapabilme olanağı sunan Özel Ödemeli Konut Kredisi kullandırıyor. 

sabit faizli mortgage Haberi

sabit faizli mortgage

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?


Mortgage Kredisi taşınmaz malın teminat olarak alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Mortgage kredi faiz türleri sabit ve değişken faiz oranları olarak ikiye ayrılıyor.



Sabit faizli Mortgage kredisi


Sabit faizli Mortgage ülkemizde devamlı faiz oranlarının değişmesi ile en çok kullanılan konut kredisi türü olarak yer alıyor. Buna gçre konut satın alımlarında bankanın uygulamış olduğu faiz oranı sabit oluyor. Diyelim ki 120 ay vadeli kredi aldınız, bu durumda 120 ay boyunca hep aynı faiz oranı geçerli oluyor. Konut kredisi aylık taksitleriniz de sabit oluyor. Konut kredisi kullanan kişiler risksiz olduğu için genelde bu yöntemi tercih ediyor. 


Değişken faizli Mortgage kredisi


Değişken faizli Mortgage kredisi, bankanın belirlemiş olduğu zaman aralıklarında ülkede yaşanan enflasyon ve ekonomik gelişmeler doğrultusunda belirleniyor....