28 / 04 / 2024

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir? Mortgage kredi faiz türleri neye göre ayrılır? En çok tercih edilen faiz türü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz..



Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?


Mortgage Kredisi taşınmaz malın teminat olarak alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Mortgage kredi faiz türleri sabit ve değişken faiz oranları olarak ikiye ayrılıyor.



Sabit faizli Mortgage kredisi


Sabit faizli Mortgage ülkemizde devamlı faiz oranlarının değişmesi ile en çok kullanılan konut kredisi türü olarak yer alıyor. Buna gçre konut satın alımlarında bankanın uygulamış olduğu faiz oranı sabit oluyor. Diyelim ki 120 ay vadeli kredi aldınız, bu durumda 120 ay boyunca hep aynı faiz oranı geçerli oluyor. Konut kredisi aylık taksitleriniz de sabit oluyor. Konut kredisi kullanan kişiler risksiz olduğu için genelde bu yöntemi tercih ediyor. 


Değişken faizli Mortgage kredisi


Değişken faizli Mortgage kredisi, bankanın belirlemiş olduğu zaman aralıklarında ülkede yaşanan enflasyon ve ekonomik gelişmeler doğrultusunda belirleniyor. Buna göre ülkedeki enflasyon durumuna göre faiz oranları artabiliyor veya düşebiliyor. Bu durum sizin konut kredinize de yansıyarak ödediğiniz aylık tutar değişiklik gösteriyor. Ülkemizde ekonomi durumu dalgalı olduğu için değişken faizli Mortgage fazla tercih edilen bir kredi faiz sistemi olmuyor.


Mortgage nedir?

Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?

Mortgage kredisi için aranan şartlar!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön