11 / 05 / 2024

değişken faizli mortgage

değişken faizli mortgage

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir? Mortgage kredi faiz türleri neye göre ayrılır? En çok tercih edilen faiz türü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz..

İlk 4 aylık dönemde 94 milyar TL yeni borç oluştu!

Merkezi yönetim brüt borç stoku 2023’ün ilk 4 aylık dönemde 408 milyar TL birden artarak 4.6 trilyon liraya çıktı. Yüksek riskli değişken faizli borçlar yüzde 17 oranında yükseldi.

EYT’yi çok az farkla kaçıranlar bu haber sizi çok heyecanlandıracak! Hayatınızı değiştirecek bu detaya dikkat!

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin gözü kulağı EYT’nin Meclis’te yasalaşmasına çevrilmişken, bu haktan çok az bir farkla yararlanamayacak olanları çok heyecanlandıracak bir haber geldi. Bu detayı mutlaka okuyun, hayatınız değişebilir!..

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

İş GYO borçlanma aracı ihracı için yetki verdi!

İş GYO tarafından değişken faizli borçlanma aracı ihracı kurumun yetkilendirilmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verilmesine karar verildi. 

İş GYO'nun 7. kupon ödemesi tamam!

İş GYO'nun 100 milyon TL nominal  değerli, 728 gün vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TRLIBOR'a endeksli 3 ayda bir değişken faizli, TRSISGY12113 ISIN kodlu tahvilin 7. kupon ödemesi gerçekleştirildi.

İş GYO'nun 8.kupon faiz oranı yüzde 4,0318!

İş GYO'nun 100 milyon TL nominal  değerli, 728 gün vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TRLIBOR'a endeksli 3 ayda bir değişken faizli, TRSISGY12113 ISIN kodlu tahvilin 8.kupon faiz oranı yüzde 4,0318 olarak belirlendi. 

120 ay vadeyle 100 bin TL kredi ödeme şartları değişti!

Normalleşme süreci ile birlikte devreye kamu bankalarınca başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarının sona ermesiyle gözler güncel oranları değişti. İşte güncel konut kredisi faiz oranları...

Akiş GYO'nun 2. kupon faiz oranı yüzde 2,6581!

Akiş GYO'nun 182 gün vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TRFAIGY82012 ISIN kodlu TLREF Endeksinin değişimine dayalı değişken faizli finansman bonosu ikinci kupon faiz oranı yüzde 2,6581 olarak belirlendi.

İş GYO 1200 gün vadeli borçlanma aracı ihraç edecek!

İş GYO'nun 1 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış ve tahsisli satış yöntemiyle tertipler halinde, maksimum 1.200 güne kadar vadeli, sabit veya değişken faizli borçlanma aracı ihraç edilmesine süreçlerin  Şirket Genel Müdürlüğü tarafında

Akiş GYO 128 milyon TL'lik finansman bonosu ihraç edecek!

Akiş GYO, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 182 gün vadeli 128 milyon TL nominal değerli 3 ayda bir BIST TLREF Endeksinin değişimine dayalı değişken faizli kupon ödemeli finansman bonosu ihraç edecek...

Akiş GYO 128 milyon TL'lik finansman bonosu ihraç edecek!

Akiş GYO, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 182 gün vadeli 128 milyon TL nominal değerli 3 ayda bir BIST TLREF Endeksinin değişimine dayalı değişken faizli kupon ödemeli finansman bonosu ihracına ilişkin talep topladı.

İş GYO'nun 100 milyon TL'lik tahvilinin 4. kupon ödemesi tamam!

İş GYO tarafından ihracı gerçekleştirilen 100 milyon TL nominal değerli, 728 gün vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TRLIBOR'a endeksli 3 ayda bir değişken faizli, tahvilin 4. kupon ödemesi gerçekleştirildi...

değişken faizli mortgage Haberi

değişken faizli mortgage

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?


Mortgage Kredisi taşınmaz malın teminat olarak alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Mortgage kredi faiz türleri sabit ve değişken faiz oranları olarak ikiye ayrılıyor.



Sabit faizli Mortgage kredisi


Sabit faizli Mortgage ülkemizde devamlı faiz oranlarının değişmesi ile en çok kullanılan konut kredisi türü olarak yer alıyor. Buna gçre konut satın alımlarında bankanın uygulamış olduğu faiz oranı sabit oluyor. Diyelim ki 120 ay vadeli kredi aldınız, bu durumda 120 ay boyunca hep aynı faiz oranı geçerli oluyor. Konut kredisi aylık taksitleriniz de sabit oluyor. Konut kredisi kullanan kişiler risksiz olduğu için genelde bu yöntemi tercih ediyor. 


Değişken faizli Mortgage kredisi


Değişken faizli Mortgage kredisi, bankanın belirlemiş olduğu zaman aralıklarında ülkede yaşanan enflasyon ve ekonomik gelişmeler doğrultusunda belirleniyor....