05 / 05 / 2024

Sabit kira mukavelesi

Sabit kira mukavelesi

Kira akdi çeşitleri nelerdir? Kaç şekilde kira akdi sağlanabiliyor, diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

Geçmişe yönelik kira artışı talep edilebilir mi?

Kira artışı bir sonraki seneye kadar sabit bir oranda tutulacak. Peki Geçmişe yönelik kira artışı talep edilebilir mi? İşte detaylar!

Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı! Fahiş kira artışlarına sabit oran formülü yolda!

Fahiş kira yükselişlerinin önüne geçilmesi için hazırlanan düzenleme de sona yaklaşıldı. Kira bedellerine sabit oran düzenlemesi geliyor. İşte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın o açıklaması...

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sı kira giderlerini karşılayamıyor!

İstanbul Planlama Ajansı'ndan tarafından yayınlanan "İstanbul’da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması"na göre; İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sının kira, fatura ve işçi ücreti gibi sabit işletme giderlerini karşılamakta sıkıntı yaşadığı belirtildi. 

Hazine'den 1,5 milyar liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı,  1 milyar 468 milyon 130 bin lira tutarında sabit kira getirili kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Garanti Finansal Kiralama'dan 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Garanti Finansal Kiralama'nın yurtiçinde 1 milyar Türk Lirası tutarına kadar, kira sertifikalarının yurtiçinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara  satılmak üzere hamiline olarak çıkarılması, piyasa koşullarına bağlı olarak kira sertifikalarının sabit ve/veya değişken getirili olarak ihraç edil

Pendorya AVM'de kira bedellerine yüzde 25 indirim yapılacak!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Pendorya Alışveriş Merkezi'nde, kiracıların normalleşme sürecindeki faaliyetlerine destek olunmasını teminen Ağustos 2020 dönemine ilişkin sabit kira bedellerine yüzde 25 oranında indirim uygulanmasına karar verildi.

TSKB GYO'dan Pendorya AVM'de kira bedellerine yüzde 40 indirim!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Pendorya Alışveriş Merkezi'nde, kiracıların normalleşme sürecindeki faaliyetlerine destek olunmasını teminen Temmuz 2020 dönemine ilişkin sabit kira bedellerine yüzde 40 oranında indirim uygulanması kararlaştırıldı.

İş GYO AVM'lerinde yüzde 100 kira indirimi yaptı!

İş GYO, Haziran ayı için aylık sabit kira bedelleri üzerinden yüzde 50 oranında kira indirimi yapılmasına karar verilen Kule Çarşı, Mallmarine ve Tuzla Meydan Çarşı'da; Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayacak şekilde yüzde 100 oranında uygulanmasına karar verildi.

TSKB GYO AVM'lerinde yüzde 50 kira indirimi yaptı!

TSKB GYO, Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek koşullarda mağazaların yeniden açılması ve kiracıların normalleşme sürecine destek olunmasını teminen Haziran 2020 dönemine ilişkin sabit kira bedellerine yüzde 50 oranında indirim uygulanmasına karar verdi. 

17 Burda AVM kiracılarına müjde! Ciro kirası uygulanacak!

1 Haziran’da tüm illerde bulunan merkezler ile birlikte açılması planlanan 17 Burda AVM’nin ev sahibi Esas Gayrimenkul’den kiracılara müjdeli haberler verildi. 3 aylık dönem için de sabit kira uygulaması yerine mevcut kira sözleşmelerinde yer alan ciro oranları üzerinden ciro kirası uygulanacak.

Sabit kira mukavelesi Haberi

Sabit kira mukavelesi

Kira akdi çeşitleri nelerdir?

Kira akdi çeşitleri, gelir getirmesi bakımından, yazılı veya sözlü olması bakımından, süresi bakımından, düzenleyenler bakımından ve fiyat bakımından olmak üzere 5 türe ayrılıyor.


1- Gelir getirmesi bakımından kira akdi, adi kira ve hasılat kirası olmak üzere ikiye ayrılıyor.

- Adi kira; Gelir getirmeyen taşınmazların kiralanmasını ifade ediyor.

- Hasılat kirası; Gelir getiren malların kiralanmasına deniyor.


2- Yazılı ve sözlü olması bakımından kira akdi, buradan da anlaşılacağı üzere, yazılı olarak veya söz ile yapılabiliyor. Ancak ispat bakımından daha çok yazılı olarak yapılan kira akdi tercih ediliyor.


3- Süresi bakımından kira akdi, süreli kira sözleşmesi ve süresiz kira sözleşmesi olmak üzere ikiye ayrılıyor.

- Süreli kira sözleşmesi; tarafların özgür iradeleri ile kararlaştırdıkları altı ay, bir yıl, iki yıl gibi belirli bir zamanı içeren kira sözleşmelerini...