18 / 05 / 2024

sabit sermaye yatırımları

sabit sermaye yatırımları

2015 Yılı Program'ına göre, kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının gelecek yıl reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken özel kesim sabit sermaye yatırımlarının ise aynı kategoride yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor.

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

2017 yeni yatırım projeleriyle geliyor!

Hükümet, eğitim, sağlık, içme suyu bilim teknoloji, ulaştırma ve sulama yatırımları ile GAP, DAP, KOP ve DOKAP eylem planları kapsamındaki yatırımlara öncelik verecek. 2017'de kamunun sabit sermaye yatırımları 122.3 milyar TL'ye ulaşacak...

Sermaye yatırımları 10.2 milyar liraya çıktı!

Hain darbe kalkışmasına inat yerli ve yabancı sermaye yatırımlarını büyüttü. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve sigorta prim desteğine üretimle karşılık veren firmalar, temmuz ayında yatırımlarını 4.3 milyardan 10.2 milyar liraya çıkardı.

Eray Carbajo Yabancı Sermaye Yatırımları Konferansı’nda tecrübelerini paylaştı!

New York’ta ilki gerçekleşen Yabancı Sermaye Yatırımları Konferansı’nda, New York’ta yabancı sermaye kaynaklı gayrimenkul projelerinde yer alan mimarlık ve tasarım stüdyosu Eray Carbajo tecrübelerini paylaştı.

Penta Emlak Yatırımları Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Penta Emlak Yatırımları Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Zafer Demir, Özge Değer Aslan, İsmail Sinan Günel ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Pendik, Çınardere Mahallesi, Akan Sokak'ta kuruldu.

KCE Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

KCE Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, Canan Acar Karamanlı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 250 bin TL sermaye ile 5 Ocak'ta Üsküdar, Selimiye Mahallesi, Selimiye İskele Caddesi'nde kuruldu.

DMD Proje Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

DMD Proje Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Davut Durmuş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Avcılar, Merkez Mahallesi, Reşitpaşa Caddesi'nde kuruldu.

Mars Otelcilik Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mars Otelcilik Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi, Şenal Kahrıman ve Ahmet Avcı ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Büyükçekmece' de kuruldu.

Zeynep Gayrimenkul Yatırımları Turizm Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Zeynep Gayrimenkul Yatırımları Turizm Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Dış Ticaret A.Ş., A.Salahuddın Taha Taha Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 250 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Zeytinburnu'nda kuruldu.

Osmanlı Mülk ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Osmanlı Mülk ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Emir Şen Yönetim Kurulu Başkanlığında 1 milyon TL sermaye ile 10 Aralık'ta Sultanbeyli, Mehmet Akif Mahallesi, Burcu Sokak'ta kuruldu.

Enpal Turizm ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Enpal Turizm ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Murat Özköseoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 22 milyon TL sermaye ile 8 Aralık'ta Şişli, Gülbahar Mahallesi, Büyükdere Caddesi'nde kuruldu.

Altyapı yatırımlarının finansmanında GYO modeli kullanılabilir mi?

Dünya gazetesi yazarı Ersun Bayraktaroğlu, altyapı yatırımlarının finansmanında uluslararası fonların kullanımına sunulabilecek olan özellikli bir sermaye piyasası aracı olarak Altyapı GYO modelini anlattı. İşte yazısı...

sabit sermaye yatırımları Haberi

sabit sermaye yatırımları

Programa göre, 2015'te özel kesim sabit sermaye yatırımları içinde ulaştırma, imalat ve konut alt sektörleri payları 2014'e oranla artacak. Kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının 2015 yılında reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken, özel sektör yatırımlarının ise yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor. 2015 Yılı Programı'ndan derlenen bilgilere göre, gelecek yıl kamu, sabit sermaye yatırımlarını kısacak. 



Kamu yatırımlarında yüzde 2,1 azalma öngörülen 2015 yılında, cari fiyatlarla kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının yüzde 48,1'inin merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idareler tarafından gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Yatırımların yüzde 35,7'sini mahalli idareler, yüzde 13,3'ünü işletmeci KİT'ler, yüzde 0,1'ini özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar, yüzde 2,8'ini ise döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yapması bekleniyor. 



ÖZELİN ULAŞTIRMA PAYI YÜKSELİYOR 

2015 Yılı Programı'nda özel kesim sabit sermaye yatırımlarının reel olarak yüzde...