28 / 07 / 2024

sabit sermaye

sabit sermaye

2015 Yılı Program'ına göre, kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının gelecek yıl reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken özel kesim sabit sermaye yatırımlarının ise aynı kategoride yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor.

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

Yabancıya satışta artık kısa vadede 10 milyar dolarlık satış mümkün!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü. Bu karar bugünkü Resmi Gazete'de de yayınlandı. 

Yatırım yapan yabancıya vatandaşlık!

En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği veya en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı tespit edilen yabancılara, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Teşvik belgeli yatırımlar, 6 ayda bir KDV iadesi alabilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Getirdiğimiz sistemle, teşvik belgeli yatırımın, sabit sermaye tutarı eğer 50 milyon lirasının üzerindeyse bu teşvik belgesi kapsamında yapılacak inşaat işlerinde 6 ayda bir KDV iadesi alabilecek." dedi.

2017 yeni yatırım projeleriyle geliyor!

Hükümet, eğitim, sağlık, içme suyu bilim teknoloji, ulaştırma ve sulama yatırımları ile GAP, DAP, KOP ve DOKAP eylem planları kapsamındaki yatırımlara öncelik verecek. 2017'de kamunun sabit sermaye yatırımları 122.3 milyar TL'ye ulaşacak...

20 mega proje için 7 milyar 335 milyon kaynak ayrıldı!

Kamunun 2016 yılı yatırım programı belli oldu. Yıl sonuna kadar toplam 101 milyar TL tutarında kamu sabit sermaye yatırımı planlanıyor. Kalkınma Bakanlığı verilerine göre sadece 20 dev proje için 7 milyar 335 milyon liralık kaynak tahsis edilecek.

2015'te yatırımın lideri özel sektör!

2015 Yılı Program'ına göre, kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının gelecek yıl reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken özel kesim sabit sermaye yatırımlarının ise aynı kategoride yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor.

Ankara-Sivas demiryolu projesinin yapımı hızlanıyor!

2015 yılında kamu sabit sermaye yatırımları içinde en büyük pay ulaştırma sektörüne ayrıldı. Bu çerçevede 602 kilometrelik Ankara - Sivas demiryolu projesinin yapımı da hızlandırılacak...

2015'te en büyük yatırım ulaştırma projelerine!

2015 Yılı Programı'na göre, yatırımda en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörünün olacak. 2015'te ulaştırma sektöründe 25 milyar 776 milyon liralık kamu sabit sermaye yatırımı gerçekleştirilmesi planlanıyor...

2015 Yılı Programı'nda en büyük pay ulaştırma yatırımlarına ayrıldı!

2015 Yılı Programı'na göre, gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörünün olacak. 2015'te ulaştırma sektöründe 25 milyar 776 milyon liralık kamu sabit sermaye yatırımı gerçekleştirilmesi planlanıyor..

Yatırımda 2015'te en yüksek pay ulaştırmanın!

Yatırımda 2015'te en yüksek pay ulaştırmanın oldu. 2015 Yılı Programı'na göre, gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörünün olacak.

Ulaştırmada özel sektör yatırımları yüzde 20 artacak!

Kamu ve özel sektör yatırımları 399 milyar 188 milyon liraya yükselecek. Yatırımların yüzde 77’si özel sektör tarafından gerçekleştirilecek. 2015’te özel sektörün yatırımı yüzde 12.46, kamunun sabit sermaye yatırımı ise yüzde 3.7 artacak.

Moody's Brezilya'nın notunu düşürdü!

Açıklamada, "Brezilya'nın ekonomisindeki büyümede azalmanın devam etmesi, yakın vadede potansiyel büyüme oranlarına geri dönülmesi için çok az işaret sağlıyor. Piyasa algısının bozulması ise sabit sermaye birikimini etkiliyor" ifadeleri kullanıldı.

sabit sermaye Haberi

sabit sermaye

Programa göre, 2015'te özel kesim sabit sermaye yatırımları içinde ulaştırma, imalat ve konut alt sektörleri payları 2014'e oranla artacak. Kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının 2015 yılında reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken, özel sektör yatırımlarının ise yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor. 2015 Yılı Programı'ndan derlenen bilgilere göre, gelecek yıl kamu, sabit sermaye yatırımlarını kısacak. 



Kamu yatırımlarında yüzde 2,1 azalma öngörülen 2015 yılında, cari fiyatlarla kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının yüzde 48,1'inin merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idareler tarafından gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Yatırımların yüzde 35,7'sini mahalli idareler, yüzde 13,3'ünü işletmeci KİT'ler, yüzde 0,1'ini özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar, yüzde 2,8'ini ise döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yapması bekleniyor. 



ÖZELİN ULAŞTIRMA PAYI YÜKSELİYOR 

2015 Yılı Programı'nda özel kesim sabit sermaye yatırımlarının reel olarak yüzde...