18 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tüneli sürüyor

Sabuncubeli Tüneli sürüyor

Manisa-İzmir arasında yolculuk süresini 15 dakikaya indireceği iddia edilen Sabuncubeli Tüneli inşaatından çıkan ve yapılan araştırmalar sonucu radyasyonlu buluntular içerdiği belirtilen molozlar, doğal yaşam alanlarını tehdit etmeye devam ediyor.

OnePlus yeni ürününü piyasaya sürüyor! 7 Şubat'ta tanıtılacak

 Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus , en son ürünü olan OnePlus Ace 2'yi piyasaya sürmeye hazır. Ace 2'nin performansının birinci  sınıf kalmasını sağlamak için yeni ve geliştirilmiş bir soğutma aksesuarı olan 27W donma noktalı soğutma arka klipsini de piyasaya sürüyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüsü içinde yapım çalışmalarına 2018 yılı Şubat ayında başlanan H Blok ve Merkezi Araştırma Laboratuarı (MARAL) inşaatları hız kesmeden sürüyor. 

Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sürüyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşmeleri sürüyor...

Şehzadeler'de kent çalışmaları sürüyor!

Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımına başlanan 7 projenin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

Kepez-Santral dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor!

Antalya'da Kepez ve Santral mahallelerinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. Kepez kentsel dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor. 

Sabuncubeli Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den sonra Manisa da ışığı gördü.

Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek!

150 milyon TL’ye mal olan Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek. Tünelin 8 Eylül Cuma gecesi Binali Yıldırım’ın katılımıyla ışık gördü töreni gerçekleşecek.

Sabuncubeli Tüneli 2018 yılında hizmete girecek!

Manisa'nın kurtuluşu ile İzmir'in kurtuluşunun bağlandığı gece, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Sabuncubeli Tüneli'nde 'Işık Gördü' töreni gerçekleştirilecek.

Efendibey kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor!

Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığıyla sürdürdüğü Efendibey kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

Sabuncubeli Tüneli sürüyor Haberi

Sabuncubeli Tüneli sürüyor

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu, söz konusu tehlikenin sadece bulunduğu bölgeyi tehdit etmekle kalmadığını, karıştığı yer altı suları nedeniyle geniş bir bölgede felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu. 


Temeli 9 Eylül 2011 tarihinde atılan 4 bin 70 metre uzunluğundaki Sabuncubcli Tüncli'niıı, 2016 yılının sonuna doğru hizmete açılacağı söyleniyor. Projenin gerçek uzunluğu ve maliyeti konusunda şaibelerin, yolsuzluk iddialarının gündemde olduğu dönemde tünelin inşaatı sırasında ortaya çıkan ve olgunlaşmamış kömür özelliği taşıyan molozun ilgili yasa ve yönetmeliklere de aykırı olarak inşaat alanının hemen yakınındaki orman alanına döküldüğü ortaya çıkmıştı. 


ALLIANOI'Yİ YOK EDEN ŞİRKETLE AYNI 


Üstelik çıkan molozlar kimyasal yapısı özelliğiyle ağır metalleri içerirken bir yanıyla da taşıdığı kömür özelliğiyle radyasyon yükü içeriyor. Sermaye gruplarının doğal koruma alanı bölgesine yaptığı bu uygulama sonucunda...