20 / 05 / 2024

Safa apartmanı tazminat kararı

Safa apartmanı tazminat kararı

Van'da yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş, apartmanın enkazı altına kalarak hayatını kaybeden 3 kişi için yasal faizi hariç 684 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum edildi...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Apartman yöneticileri haberiniz var mı?

Apartman görevlisi emekliliğini istediğinde kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? İşte bu sorunun yanıtını Salim Taşçı yanıtladı..

Kıdem tazminatındaki yeni sistem apartman aidatlarını artıracak!

Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdem tazminatları her ay hesaplarına yatırılacak.

Kapıcı kıdem tazminatı ne zaman ödenir?

İş Kanunu gereğince apartmanlarda çalışan kapıcıların haklarını da koruyor. Kapıcılar, tazminat şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, kapıcı kıdem tazminatı ne zaman ödenir?

Kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcılar kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, evin satılması haline kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Apartman aidatı zamanaşımı süresi!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor. Peki apartman aidatında zamanaşımı süresi ne kadardır?

Apartman aidatı neleri kapsar?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından sorumlu oluyor. Peki apartman aidatı ne için ödenir? Apartman aidatı neleri kapsar?

Safa apartmanı depreme dayanıklı şekilde inşa edilmemiş!

Yıkılan Safa apartmanıyla ilgili Van 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın gerekçeli kararında, kent merkezinin 2. derece deprem bölgesi olmasına rağnen binanın depreme dayanıklı şekilde inşa edilmediği belirtildi

Van'daki Safa Apartmanı'nın depreme uygun inşa edilmediği bildirildi!

Van'daki depremde yıkılan Safa apartmanıyla ilgili Van 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın gerekçeli kararında, kent merkezinin 2. derece deprem bölgesi olmasına rağmen binanın depreme dayanıklı şekilde inşa edilmediği belirtildi..

Apartman yöneticileri kapıcıların kıdem tazminatı konusunda bilgisiz!

Emekli olan ya da bir sebepten işine son verilen kapıcının kıdem tazminatı, kasasında parası bulunmayan birçok apartmanın yönetimini sıkıntıya sokarken, son dönemde bu sorunla ilgili dava sayısındaki artış dikkati çekiyor.

Safa apartmanı için ilk tazminat karar verildi!

Van'da yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş, apartmanın enkazı altına kalarak hayatını kaybeden 3 kişi için yasal faizi hariç 684 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum edildi...

Van depreminde yıkılan Safa apartmanı davası yine ertelendi!

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde yıkılan, 20 kişinin hayatını kaybettiği Safa aparatmanının sahibi Nezir Baş'ın tutuksuz yargılandığı davanın, beşinci duruşması görüldü. Van depreminde yıkılan Safa apartmanı davası yine ertelendi...

Safa apartmanı tazminat kararı Haberi

Safa apartmanı tazminat kararı

Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan ve 23 Ekim günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş hakkında, binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Emel ve Özgür Subaşıay ile Hanım Yavaş'ın yakınları tarafından maddi ve manevi tazminat davası açıldı.


Van 1. ve 3. Asliye Hukuk mahkemelerinde görülen ve kısa süre önce sonuçlanan davada, mahkeme, Safa apartmanının sahibi Nezir Baş'ın, ölen üç kişi için yasal faizi hariç 684 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi.


Müşteki avukatlarından Mustafa Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararın, depremin ardından tazminat hukuku bağlamındaki ilk karar olduğuna dikkati çekerek, bu kararın, başka davalar için de emsal oluşturması açısından önemli olduğunu söyledi.


Safa apartmanının enkazında 20 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını...