02 / 05 / 2024

Safranbolu Papazın Konağı restorasyonu

Safranbolu Papazın Konağı restorasyonu

Karabük Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde " Papazın Konağı " olarak bilinen 151 yıllık binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Bilecik Papazın Evi restore edilecek!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yaklaşık bin yıllık olduğu belirtilen "Papazın evi", yapılacak restorasyonun ardından turizme kazandırılacak.

Safranbolu Kirkille TOKİ başvuruları bugün başlıyor!

Safranbolu Kirkille TOKİ'de yer alan 146 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor. Proje için başvurular 29 Aralık 2017 tarihine kadar kabul edilecek.

TOKİ Safranbolu Kirkille başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Safranbolu Kirkille projesinde yer alan 146 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

Safranbolu Yörük'teki köy konağı hizmete açıldı!

Hayırseverler tarafından inşa ettirilen Seniha ve Burhanettin Şanlık Köy Konağı düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı

İzmit Eseler Mahalle Konağı yarın açılıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmit Belediyesi, Eseler Köyü'nde hayata geçirdiği mahalle konağını hizmete açıyor.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille başvuruları bugün başlıyor!

Karabük Safranbolu Kirkille Mahallesi'nde yer alan 162 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

İzmit Eşeler Mahalle Konağı'nın yapımı tamamlandı!

İzmit'te 20'den fazla yapılan konaklara bir yenisi daha eklendi. Eşeler Mahallesi'nde yapılan yeni konağın hizmete girmesi bekleniyor.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi tamam!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarihi Alicanlar Konağı’nda yapılacak restorasyon çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Eski Reji Sokağındaki Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti. İhalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi.

Trabzon'daki Taşkın Konak restore edildi!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar'da yer alan Taşkın Konağı restore etti.

Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatı başladı!

İl Özel İdaresi'ne ait olan 1.850 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilecek Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatına başlandı. Binanın Temmuz 2018'de hizmete açılması bekleniyor.

Sakarya Alicanlar Konağı'nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Tarihi Alicanlar Konağı’nda başlatılacak dönüşüm çalışmaları için ihaleye çıkacaklarını belirtti

Artvin Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Artvin'de hayata geçirilecek olan semt konağının temeli atıldı. 4 katlı olarak inşa edilecek konağın içerisinde hasta yakınları için misafirhane, hanımlar lokali, aşevi ve yaşlılar dinlenme evi yer alıyor.

Safranbolu Papazın Konağı restorasyonu Haberi

Safranbolu Papazın Konağı restorasyonu

Safranbolu ilçesinde "Papazın Konağı" olarak bilinen 151 yıllık binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı.


Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1863'te yapılan, uzun süre marangozhane olarak kullanılan konağın restorasyonunun tamamlandığını söyledi.


İlçede birçok tarihi yapının restore edildiğini anlatan Bulacak, "Papazın Konağı, ilçemizdeki önemli tarihi yapılarımızdan birisi. Burası kampüs alanını anımsatıyor. Bu alanda bir mektep ve kilise bulunuyordu. O zamanki dönemde kilise olarak kullanılan yapı, 1956'da Osmanlı fetih geleneklerine göre camiye dönüştürülmüş. Şu anda cami olarak hizmet veriyor. Papazın Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Koruma Kurulu da yeni yerine taşınarak, artık burada hizmet vermeye başladı" diye...