28 / 04 / 2024

Safranbolu restore

Safranbolu restore

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı. Toprakcuma köyünde 1764 yılında yapıldığı bilinen, bir süre kullanıldıktan sonra atıl hale gelen Yoraf’ ın Hanı, restore edilerek turizme kazandırılacak...

Safranbolu'da Restorasyon Çağı sürüyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi' nde bulunan Karabük' ün Safranbolu ilçesinde, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başında yapılmış 17 konak restore edil di...

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Akbulut Konak Safranbolu'da en iyi restore edilen ev oldu!

Safranbolu’da, '17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' Etkinlikleri Kapsamında, 'En İyi Restore Edilen Ev' Plaketi Akbulut Konak'a Törenle Çakıldı.

Safranbolu'daki 75 tarihi konak restore edilecek!

UNESCO tarafından dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen, 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi 75 konağın yanı sıra 47 çeşmenin onarımına başlanacak.

Safranbolu Muallimler Birliği binasına ödül!

Bir süre önce onarılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi "Muallimler Birliği" binasının restorasyonuna ödül verilecek. 1970'te yıkılan tarihi bina, geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilmişti.

2001 yılında Süleymaniye'deki Türk evleri restore edilecekmiş!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. Türk evlerinin restore edilmesiyle bölge Safranbolu gibi olacakmış.

Safranbolu'da restore edilen Ulu Cami açıldı!

Safranbolu ve Karabük'te birçok vakıf eseri bulunduğunu belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün eserlere sahip çıktığını bildirdi.

Safranbolu'da tarihi taşhan açıldı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma köyünde bulunan Tarihi Taşhan hizmete açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğünün mülkiyetindeki Taşhan, restore edildikten sonra yeniden hizmete girdi

Safranbolu'da tarihi çeşmeler restore ediliyor!

Tarihi evleriyle meşhur Safranbolu’da restore çalışmaları kapsamında önemli yapılar yeniden ayağa kaldırılıyor. Çok sayıda tarihi yapının restore edildiği ilçede şimdide tarihi çeşmeler yeniden hayat buluyor.

Zalifre Konağı'na en iyi restore edilen ve korunan ev plaketi!

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, “En iyi restore edilen ve korunan ev” seçilen Zalifre Konağı'na plaketi çakıldı...

Safranbolu restore Haberi

Safranbolu restore

Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi yapıları arasında önemli yer turan hanın yeniden ayağa kaldırılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Restorasyon çalışmalarını yerinde incelediğini ve takipçisi olduklarını anlatan Küçük, "Bu han uzun yıllar hizmet vermiş önemli bir merkezdir. Tarihte bazı önemli olaylara ev sahipliği yaptığı rivayetleri vardır. Tarih kitaplarında Yoraf’ın Hanı olarak geçen bu handa çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır. Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen ilçemizdeki tarihi yapıları bir bir ayağa kaldırıyoruz. Bu, bizim görevlerimizin en başında geliyor" diye konuştu.


Küçük, ilçedeki Osmanlı döneminden kalan hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanında tarihi konaklardaki restorasyonların devam ettiğini...