06 / 05 / 2024

Safranbolu turistik yerler

Safranbolu turistik yerler

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesine, Kurban Bayramı tatili süresinde yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin tatilcinin geldiği bildirildi.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Turistik tesislerde yer yok!

Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Turistik tesislerde yer kalmadı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Kültürel Aşçı Değişimi Projesini başlattı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Fushun Turizm Bölgesi işbirliğinde Kültürel Aşçı Değişimi Projesi yürütülecek. Kültürel Aşçı Değişimi Projesi, Club Paradiso Hotel'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Amasra'daki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın 'ın Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100 'e ulaştı

Utopia Turistik Hizmetleri ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Utopia Turistik Hizmetleri ve Reklamcılık Limited Şirketi, Şenol Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Eylül'de Esenler, Tekstilkent Koza Plaza A Blok'ta kuruldu.

Çevre temizlik vergisinden muaf olan yerler!

Çevre temizlik vergisi mevzuatı gereğince, bazı kurumlar vergiden muaf tutuluyor. Çevre temizlik vergisinden muaf olan yerler, 30 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor...

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Safranbolu'da!

Misak - ı Milli Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor. "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Safranbolu'da ziyarete açıldı.

TÜRSAB Kozan'da turistik yerleri inceledi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentalarının sahipleri , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Adana'daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında Kozana geldi.

İBB mezarlık, tarihi yerler ve park bahçelerin onarımını ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; sorumluluk sınırları içinde park bahçeler, mezarlıklar, tarihi yerler, ören yerleri, asansörler, aydınlatma ve enerji tesislerinin bakım ve onarımının ihalesini 8 Ekim'de yapacak.

Urla'da satış memurluğundan 1 milyon 76 bin TL'ye turistik tesis alanı!

Urla Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; İzmir ili, Urla ilçesinde tapuda Zeytinalanı köyü Kalabak mevkiinde yer alan turistik alanı 17 Ekim 2014 tarihinde satışa çıkarıyor.

Ortahisar Belediyesi köyden mahalleye dönen yerler için 25 yeni proje hazırladı!

Ortahisar Belediyesi köylerden mahallelere dönüşen yerler için 25 ayrı mimari proje hazırladı. Ortahisar Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için, 25 ayrı mimaride hazırlanan projeleri ücretsiz olarak vatandaşa verecek.

Safranbolu turistik yerler Haberi

Safranbolu turistik yerler


UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesine, Kurban Bayramı tatili süresinde yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin tatilcinin geldiği bildirildi.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, 5 günlük bayram tatilinde tarihi kenti turlar ve geziler kapsamında yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.


Her geçen gün turistler tarafından ilçenin ilgi gördüğünü belirten Aksoy, "Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenler kentimizi tercih ediyor. Zamanın durduğu kentte bayram geleneğini doya doya yaşamak isteyenlerin akınına uğruyoruz. Bu bayramda bu gelenek bozulmadı" diye konuştu. 


İlçedeki esnafın da çifte bayram geçirdiğini ifade eden Aksoy, "18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş konaklardan dönüştürülen yaklaşık...