03 / 05 / 2024

sağlık enstitüleri

sağlık enstitüleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık turizmine yönelik teşviklerin sadece akredite kuruluşlara verilmesine yönelik düzenlemenin yapılacağını bildirdi. Müezzinoğlu, ilk etapta kanser ve akreditasyona yönelik enstitülerin kurulacağını açıkladı...

Maybiotek Sağlık Ve İleri Teknolojiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maybiotek Sağlık Ve İleri Teknolojiler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 245 bin TL sermaye bedeli ile Kamile Yinanç tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay Lübnan'da sahra hastanesi kuracak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da yaşanan patlamaya ilişkin, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta" dedi...

Çuhadaroğlu'ndan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü için 20 milyon TL'lik imza!

Çuhadaroğlu Alüminyum ile Ankara'da yerleşik olan GAMA Türkerler Kocaeli Adi Ortaklığı arasında Kamu Özel İşbirliği Modeli ile ihale edilen Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün Yapım İşleri Projesi kapsamında 20 milyon 21 bin 245 TL'lik sözleşme imzalandı...

Şanlıurfa sağlık yerleşkesi yapım ihalesi 31 Temmuz'da!

Şanlıurfa Sağlık Yerleşkesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerinin Temin Edilmesi İşine İlişkin İzleme ve Değerlendirme Danışmanlık Hizmet Alımı işi ihalesi 31 Temmuz'da yapılacak..

Kütahya Sağlık Yerleşkesi Yapım İşleri ihalesi 25 Mayıs'ta!

Kütahya Sağlık Yerleşkesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerinin Temin Edilmesi İşine İlişkin İzleme ve Değerlendirme Danışmanlık Hizmet Alımı işi ihalesi 25 Mayıs'ta düzenlenecek..

Yaşlılara yönelik sağlık bakım tesisleri açılacak!

Sağlık Bakanlığı, ileri yaşlı kişilerin misafir edildiği huzurevi, bakımevi gibi tesislerin bir kısmının, "İleri Yaş Sağlık Bakım Tesisi" olarak hizmet vermesine yönelik düzenleme yaptı.

Ankara Mamak Sağlık Enstitüsü'nün yapımına devam ediliyor!

Türkiye'nin sağlık alanındaki en büyük ihtiyaçlarından birini karşılayacak olan Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün yapımı hızla devam ediyor.

Mamak Sağlık Enstitüsü'nün yapımı yüzde 80'e ulaştı!

Mamak Belediyesi’nin Sağlık Bilimleri İleri Teknoloji Araştırma Vakfı ile birlikte Türkiye’nin ilk kök hücre araştırma üzerine kurulacak merkezi olan Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün yapımı hızla devam ediyor.

Mehmet Müezzinoğlu: Sağlık enstitüleri kurulacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık turizmine yönelik teşviklerin sadece akredite kuruluşlara verilmesine yönelik düzenlemenin yapılacağını bildirdi. Müezzinoğlu, ilk etapta kanser ve akreditasyona yönelik enstitülerin kurulacağını açıkladı...

Küçükçekmece Kanarya'da bilgi evi ve sağlık ocağı yapılacak!

Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Kanarya Mahallesi'ne sağlık ocağı, muhtarlık ve bilgi evi yapım işini 17 Kasım'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 500 günde tamamlanacak.

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne aile sağlık merkezi yapılacak!

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne yapılacak aile sağlık merkezlerinin ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Ağustos tarihinde saat 10.00 'da gerçekleştirilecek.

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi ihalesi 4 Ağustos'ta!

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi inşaatları, Altınağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos saat 10.00'da Fen İşleri Kampüsü'nde ihaleye çıkacak.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kuruluyor!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi. TÜSEB'in merkezi İstanbul, ilgili olduğu bakanlık da Sağlık Bakanlığı olacak.

sağlık enstitüleri Haberi

sağlık enstitüleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Enstitüleri'nin kurulmasına olanak sağlayan kanun düzenlemesinin ardından ilk etapta kanser ve akreditasyona yönelik enstitülerin kurulacağını açıkladı. Müezzinoğlu, Sağlık Akreditasyon Enstitüsü kurulmasının ardından, sağlık turizmine yönelik teşviklerin de sadece akredite kuruluşlara verilmesine yönelik düzenlemenin yapılacağını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, 95 bin yeni yataklık hastane inşaatlarının devam ettiğini hatırlatarak, bunların donanımlarının güçlü bir fırsat yarattığını ve yatırımcıları bu alana beklediklerini, destekleyeceklerini kaydetti.


Sağlık sektöründe iyi tüketiciyiz, üretici olmalıyız

Müezzinoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara'da düzenlenen "Sağlık Turizmi Marka Zirvesi"ne katıldı. Burada konuşan Müezzinoğlu, bakanlığın akreditasyon fonksiyonunun tamamlanacağını belirterek, sağlık turizminde akredite almayan hiçbir kuruluşun faaliyet gösteremeyeceğini ve teşviklerden yararlanamayacağını anlattı. Akreditasyon kuruluşunun, bakanlıkla ilişkili ancak bakanlık bünyesinde olmayacağını, özerk bir yapıda kurulacağını belirten Müezzinoğlu, bu yolla faaliyetlerin standartlaşmasının...