05 / 05 / 2024

sağlık sektöründe yabancı sermaye

sağlık sektöründe yabancı sermaye

Yabancı sermaye sağlık sektöründe de iyice hissedilmeye başlandı. Rönesans Holding’in Adana’da Kamu Özel Ortaklığı ile yapacağı 1550 yataktan oluşacak Entegre Sağlık Kampüsü yabancı bankaların sağladığı krediyle inşa edilecek.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Bankalar çalışanlarına ne kadar zam yaptı? İşte bankacılık sektöründe zam oranları

Özel sektör zamları merakla beklenirken bazı bankaların zam oranları belli oldu. İşte bankacılık sektöründe yapılan zam oranları

Bankacılık sektöründe mevduat düştü!

Bankacılık sektöründe toplam mevduat 25 Kasım'da sona eren haftada 106 milyar lira azalarak 8,8 trilyon lira oldu.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 6 trilyon 888 milyar TL oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 41 milyar 634 milyon TL artış gösterdi ve 6 trilyon 887 milyar 625 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 6 trilyon 846 milyar TL oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 14 milyar 845 milyon Türk Lirası arttı ve 6 trilyon 845 milyar 992 milyon Türk Lirası'na yükseldi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 63,2 milyar TL arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 30 Eylül 2022 haftasında 63,2 milyar Türk Lirası artış gösterdi ve 8 trilyon 328,1 milyar Türk Lirası'na yükseldi.

Bankacılık sektörü atağa geçti! Bankalar karlarını 8 ayda 5’e katladı! Bankalar yatırım fırsatı sunuyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ağustos 2022 dönemine ilişkin raporu "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri" yayınladı. Raporda bankacılık sektöründe 2022 yılı bankaların kârlarına bakıldığında, ilk 8 ayda 5'e katlandığı görüldü.

Bankacılık sektörünün mevduatı 31,4 milyar lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 23 Eylül haftasında 31,4 milyar TL arttı ve 8 trilyon 264,9 milyar TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 80,3 milyar lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 16 Eylül 2022 haftasında 80,3 milyar TL arttı ve 8 trilyon 233,5 milyar TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 6 trilyon 719 milyar lira oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 29 milyar 77 milyon TL arttı ve 6 trilyon 719 milyar 436 milyon TL'ye yükseldi.

sağlık sektöründe yabancı sermaye Haberi

sağlık sektöründe yabancı sermaye

Türkiye’de yabancı sermaye iletişim, ilaç, enerji, AVM yatırımları gibi pek çok sektörde egemen konumda. Bunun yanı sıra yabancı bankalar çok sayıda sektöre yüksek miktarda kredi sağlayarak öne çıkıyor. Nitekim dün bu eksende bir gelişme yaşandı. Rusya’da yaptığı inşaatlarla tanınan Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Sağlık Yatırım, Adana’da 1550 yataktan oluşacak ve toplamda 540 milyon Euro tutarındaki yatırımla tamamlanacak ‘Entegre Sağlık Kampüsü’ için uluslararası yatırım fonu Meridiam Infrastructure (Altyapı) ile yürüttüğü çalışmaların sonuçlandığını açıkladı. Yapılacak hastane belli bir süreyle devlete kiralanacak. Bazı kesimler bu tarz kiralamalarda kira bedelinin oldukça yüksek olacağını iddia ediyor. 

Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün toplam yatırım bedeli olan 540 Milyon Euro’nun yaklaşık 433 Milyon Euro’su 9 yabancı bankanın oluşturduğu konsorsiyumdan elde edilecek. Böylece bir hastane projesinin neredeyse tamamı...