07 / 05 / 2024

Sağlık turizminden kazanılan gelir

Sağlık turizminden kazanılan gelir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Sağlık Turizmi Raporu yayımlandı.Türkiye'ye 2013 yılında sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bini aştı, 2,5 milyar dolar gelir elde edildi...

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 419 eski hükümlü ve TMY statüsünde işçi alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;  419 eski hükümlü ve Terörle Mücadelede Malul Sayılamayacak Şekilde Yaralananlar (TMY) statüsünde işçi alımı gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bırakacak!

Bugünkü enflasyonist ortamda ücretlere yapılan zamların geçimlerini sağlamaya yetmediğinden yakınan hekimler ve sağlık çalışanları iki gün iş bırakacak. SABİM Başkanı Akarken, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetini almasını istediklerini belirterek vatandaşları desteğe çağırdı.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Hamileyken tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir mi?

Hamilelik ve doğum özenli takip gerektiren bir süreç. Hamilelik sürecinden itibaren yapılan düzenli doktor kontrolü tahlil ve tetkiklerle hem anne hem de bebek için büyük önem taşıyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası hamilelik, doğum ve yenidoğan takibini kapsıyor mu?

Sağlık Bakanlığı 11.317 sürekli işçi kura çekimi ne zaman yapılacak? Güvenlik, temizlik görevlisi, marangoz...

Sağlık Bakanlığınca İŞKUR üzerinden yapılan 11.317 sürekli işçi alımı başvurularından sonra gözler kura çekiliş tarihine çevrildi. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekilişi takvimi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 85 bin yeni sağlık çalışanına istihdam konusu oldukça merak ediliyor. Ayrıntılar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar…

Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?

Sağlık personeline yapılacak olan ek ödeme ne kadar olacak? sorusu en çok araştırılan konulardan biri oldu. İşte detaylar!

GSS primleri ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası primleri arttı mı?

GSS primleri ve isteğe bağlı primlerin ne kadar arttığı asgari ücret zammından sonra araştırılmaya başlandı. İşte Genel Sağlık Sigortası primlerine dair araştırılan detaylar!

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi haberi ardından sağlık durumuyla ilgili son durum açıklandı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun öğle saatlerinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Yakınları tarafından hemen hastaneye kaldırılan iş adamına hastanede müdahale edildi. Ağaoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin son gelişmeyi şirketi açıkladı.

Sağlık turizminden kazanılan gelir Haberi

Sağlık turizminden kazanılan gelir

Türkiye'ye 2013 yılında sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bini aştı, 2,5 milyar dolar gelir elde edildi.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Sağlık Turizmi Raporu yayımlandı.


Rapora göre, 2013 yılında Türkiye'ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bini aşmış durumda. Buna sağlık merkezlerinde yapılan operasyonlar da eklenince rakam 480 bine yükseliyor. Sağlık turizminden elde edilen gelir ise 2013 itibarıyla 2,5 milyar dolar olarak hesaplanıyor.


Sağlık turizmi kapsamında 2023 yılında 2 milyon uluslararası hastayı Türkiye'de tedavi etmek hedefleniyor. Bu nedenle hem turizmciler hem de sağlık sektörü ayağında çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı'nın bugün itibarıyla 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaatı halen devam ediyor. Bu inşaatların bir kısmı bu yıl, bir kısmı 2015 yılında, kalan kısmı da 2016 yılında bitecek. Ayrıca kamu-özel sektör...