06 / 05 / 2024

Sahaflar Çarşında dükkan kiraları ne kadar

Sahaflar Çarşında dükkan kiraları ne kadar

Belediye tarafından yeniden inşa ettirilen Fatih'te, Beyazıt Meydanı'nda bulunan Sahaflar Çarşısı'nda 22 dükkan kiraya verilecekmiş. Dükkanlar, sahaflık yapmayı taahhüt edenlere aylık 60 liraya kiraya verilecekmiş.

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Azap Kapıda Hacı Ama Mahallesi'nin, Yenikapı Caddesi'ndeki beş dükkan kiralıkmış.

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul'un göbeğinde altında dükkanı olan bina-ev satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki o ihale ilanı...

Çarşamba Belediyesi 24 ay taksitle 27 ev ve dükkan satacak! Ev ya da iş yeri almak isteyenlere büyük fırsat!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba'da yer alan 27 ev ve dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında 279 konut ve dükkan hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen 264 konut ile 15 dükkan, törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Torkam E-5'te 3 saatte 235 milyon TL'lik dükkan satıldı!

E5 Otoyolu’nun Sefaköy-Florya aksında hayata geçirilen TORKAM E5 projesinin Açık Çarşı E5 Cadde ve Metro Dükkanları açık artırma usulü satışa sunuldu. Yaklaşık 500 yatırımcının büyük ilgi gösterdiği yüksek katılımlı açık artırmada, 3 saatte 235 milyon TL'lik dükkan satıldı...

Alarko GYO Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'daki 10 dükkanın değerleme raporu!

Alarko GYO portföyündeki Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'daki 10 adet dükkanın 30 Aralık 2019 tarihli raporunun 4.13 ve 4.17 maddeleri revize edildi.

Kapalıçarşı'da 16 metrekarelik dükkan 12 milyon TL'ye satılıyor!

Kapalıçarşı'da bulunan 16 metrekarelik dükkân, ortakların anlaşmazlığının ardından 11 milyon 812 bin liraya açık artırma usulüyle satılıyor. Tamir dükkanı olan iş yerinin metrekaresinin değeri yaklaşık 738 bin lira.

Kapalıçarşı'da 11.8 milyon TL'ye satılık 22 metrekarelik dükkan!    

İstanbul 4. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Çarşı Mahallesi 2730 ada, 29 parselde yer alan 22 metrekarelik dükkanı 11 milyon 812 bin 500 TL'ye satıyor...

Sahaflar Çarşında dükkan kiraları ne kadar Haberi

Sahaflar Çarşında dükkan kiraları ne kadar



Sahaflar Çarşısı


Dükkanlar sahaflara altmışar liraya kiralanacak.


   Belediyenin yeniden inşa ettirdiği Sahaflar Çarşısı'ndaki 22 dükkanın 60 lira aylıkla eskiden beri sahaflık yapan veya bundan böyle sahaflık yapmayı taahhüt edenlere kiralanması kararlaştırılmıştır.


   Dükkanlar bu ayın 28'inde talipler arasında artırmaya çıkarılacaktır. Şayet buradaki dükkan sayısı kadar sahaf bulunmazsa kalan dükkanlar diğer kitap ve kırtasiye satıcılarına kiralanacaktır.


(1952 yılında Reşat Altın 45 liraya satılmaktaymış.)


Akşam Gazetesi 12 Kasım 1952



Abdullah Kutalmış...