19 / 05 / 2024

sahibinden habersiz arsa satılabilir mi

sahibinden habersiz arsa satılabilir mi

Dolandırıcılar, sahipsiz gördükleri arsalara yoğunlaştı. Dolandırıcılar, siz farkına bile varmadan arsalarınızı sahte evraklarla değerinin altında fiyatlara başkalarına satıyor!

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Evi, iş yeri ve arsası olanlara tapu şoku! Hemen bunları yapın! Başınız yanmasın...

Ev, arsa, arazi gibi gayrimenkuller kimi zaman mülk sahibinden habersiz şekilde de el değiştirebiliyor. Peki dolandırıcıların tapudaki işlemleri nasıl engellenebilir? İşte ayrıntılar...

İzmir'de temeli kayan binanın arsa sahibinden açıklama!

İzmir'de temel kazısı sırasında yan binada kayma meydana geldi. Yaşanan olaydan sonra açıklama yapan arsa sahibi Necla Kırıntat, kazı sırasında bina temeline çok girildiğini öne sürdü. 

Miras kalan ev pay sahibinden habersiz satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesi vefat ettikten sonra kardeşinin, dedesinin de payı olan bir evi sattığını belirten okuyucu, olayın üzerinden 20 sene geçtiğini söyledi ve dava açıp açamayacaklarını sordu.

Tapu memurunun dikkati milyonluk sahtekarlığı önledi!

Gaziantep'te yaklaşık 20 milyon TL değerindeki 77 dönümlük araziyi, sahibinden habersiz olarak düzenledikleri sahte kimlik ve evraklarla satmaya çalışan 4 kişi, tapu memurunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı

Arsa sahibinden mi yoksa emlakçıdan mı alınmalı?

Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır.

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.

Sahibinden habersiz 80 dönümlük araziyi sattılar!

Mamak'ta 80 dönümlük araziyi İstanbul'da yaşayan sahibinden habersiz, sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı. İşte ayrıntılar...

Metrogarden Çekmeköy'de 39 konut arsa sahibinden satışa çıktı! 259 bin TL'ye!

Metrogarden Çekmeköy projesinde yer alan 39 daire arsa sahibinden satışa çıktı. Metrogarden Çekmeköy projesinde yer alan dairelerin fiyatları 259 bin TL'den başlangıç gösteriyor ve yükseliyor

Reha Tekstil, fabrika binası ve 10 bin metrekare arsa arıyor!

Reha Tekstil, Yenibosna, Halkalı, İkitelli, Kıraç, Hadımköy civarında sahibinden satılık fabrika binası ve 10 bin metrekare arsa arıyor

sahibinden habersiz arsa satılabilir mi Haberi

sahibinden habersiz arsa satılabilir mi

SON yıllarda sayısı hızla artan gayrimenkul dolandırıcılığına yeni bir yöntem daha eklendi. Yatırım amaçlı olarak Türkiye’den arsa alan ancak yurt dışında yaşayanlar ile uzun süre arsalarında işlem yapmayanları gözüne kestiren dolandırıcılar, kıymetli arsaları sahte evrakla başkalarına satıyorlar. Dolandırıcılık olaylarına karşı taşınmaz sahiplerini uyaran Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur, bu tür dolandırıcılık olaylarında mağduriyetin çift taraflı yaşandığını vurguladı. Onur Öngün, “Öncelikle arsası satılan mülk sahibi mağdur oluyor. Sonra da sahteciliğin ortaya çıkmasıyla dolandırıcılardan arsayı satın alanlar…” Öngün, alınacak basit önlemlerle bu tür olayların önüne geçilebileceğini ifade etti. 


ARADA KONTROL EDİN 


Öngün, öncelikle taşınmaz sahiplerinin belirli aralıklarla tapuda arsalarının son durumunu kontrol ettirmelerini ve e-devlet sistemi üzerinden tapu kayıtlarını sorgulamalarını...