19 / 05 / 2024

Şahinbey Eski Garajlar bölgesi

Şahinbey Eski Garajlar bölgesi

Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Eski Garajlar olarak bilinen ve oto tamirci esnafının yoğun olarak bulunduğu bölgeyi kamulaştırarak yıkmak için Şahinbey Sanayi Sitesi’ni kurarak esnafa buradan işyeri verdi.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Gaziantep Şahinbey'deki sorunlar eski yapılardan kaynaklanıyor!

Şahinbey Bölgesi’nde bulunan mahallelerin büyük bir kısmının imarsız mahallelerden oluştuğunu söyleyen Onur Mahallesi Muhtarı Mustafa Döş, “Mahallelerde meydana gelen sorunların büyük bir kısmı eski yapıdan kaynaklanıyor” dedi.

Şahinbey'deki Antep Evi restore edilecek!

Şahinbey Belediyesi kültürel ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Ağa Cami yanında bulunan eski Antep evini kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, konutu aslına uygun olarak restore ederek hizmete açacak.

Şahinbey Eski Garajlar'da dükkan yıkımları başladı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başkanlığında toplanan mecliste 13 madde görüşüldü. Gündem maddelerinden olan 6 madde İmar Plan Komisyonunda görüşülmek üzere oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.

Şahinbey Oto Sanayi Sitesi hizmete girdi!

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve kentin 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Oto Sanayi Sitesi hizmete girdi. Bin 16 işyerinin hizmet verdiği sitenin eski yeri ise yol, park ve konut yapılacak.

Şahinbey İbad Hüseyinli Parkı açıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından Kocaoğlan Mahallesi’ne yaptırılan ve Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli’nin adının verildiği parkın açılışı yapıldı, açılışa Milli Eğitim Eski Bakanları Hasan Celal Güzel de katıldı...

Şahinbey Eski Garajlar bölgesinde yıkımlar başladı!

Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Eski Garajlar olarak bilinen ve oto tamirci esnafının yoğun olarak bulunduğu bölgeyi kamulaştırarak yıkmak için Şahinbey Sanayi Sitesi’ni kurarak esnafa buradan işyeri verdi.

Şahinbey'de ilk kazma vuruldu!

Şahinbey Sanayi Sitesi'nden yeni işyeri alan ve Eski Garajlar da ki işyeri yıkılan Arif Oğuz kendi iş yerinin yıkılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm için yıkım başladı!

Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Şahinbey Sanayi Sitesine esnafın taşınması devam ederken, eski işyerleriyle ilgili kepçe darbesi vuruldu.

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor. Bu amaçla Nuripazarbaşı, Sakarya, Çamlıca, Kahvelipmar, Yazıcık-Türktepe, Perilikaya-Serinevler, Etiler-Eski Garajlar ve Güzelvadi mahallelerini kapsayan 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıyor

Şahinbey Belediyesi mahalle olan eski köylerde kilit taşı çalışması yapıyor!

30 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında yeni mahalle olarak ilçeye bağlanan eski köylerde seçim öncesi meclis kararı alarak çalışmalara başlayan Şahinbey Belediyesi, yeni mahallelerde kilit taşı çalışmasını aralıksız sürdürüyor...

Şahinbey Sanayi Sitesi yıl sonunda tamamlanıyor!

Şahinbey Belediyesi tarafından başta eski garajlar bölgesi olmak üzere şehir merkezinde bulunan oto tamirci esnafının taşınacağı ve modern çalışma alanlarının olacağı Şahinbey Sanayi Sitesi yapımı yıl sonunda sona eriyor...

Şahinbey Belediyesi'nin 30 günde imar vaadi, 2.8 milyon lira borç yarattı!

Şahinbey Belediyesi'nin eski yönetimi bir firmaya '30 günde imar' vaadinde bulundu. Ancak protokoldeki süre aşılınca belediyenin borcu 2.8 milyon TL oldu

Şahinbey Eski Garajlar bölgesi Haberi

Şahinbey Eski Garajlar bölgesi


Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Eski Garajlar olarak bilinen ve oto tamirci esnafının yoğun olarak bulunduğu bölgeyi kamulaştırarak yıkmak için Şahinbey Sanayi Sitesi’ni kurarak esnafa buradan işyeri verdi. Esnaf uygun koşullar ve 10 yıl vade ile aldığı yeni iş yerlerine geçmeye başlarken, Şahinbey Belediyesi ekipleri ise eski işyerlerine bugün ilk kepçeyi vurdu.


“Daha Modern İş Yerlerine Sahip Olduk”


Şahinbey Sanayi Sitesi’nden yeni işyeri alan ve Eski Garajlar da ki işyeri yıkılan Arif Oğuz kendi iş yerinin yıkılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yıllardır dar işyeri ve dar sokaklar nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Oğuz, “Çalıştığımız ortamlar ne bizim için nede esnafımız için sağlıklı değildi. Allah Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan razı olsun. Bizleri daha modern iş yerlerine kavuşturdu. Burada yaşadığımız trafik...