20 / 05 / 2024

Sahipsiz hayvanlar için mezarlık var mı

Sahipsiz hayvanlar için mezarlık var mı

Antakya Belediyesi ile Hatay Doğa ve Yaşam Derneği ( HAYTAP ) tarafından hayvan barınağı bünyesinde yaptırılan ameliyat sonrası bakım ünitesi ve hayvan mezarlığı, törenle hizmete açıldı...

Tavuk eti için çok konuşulacak karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber tavuk eti ihracatı için yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ilave etti.

Bartın’da kaçak hayvan kulübesi inşaatına 7 bin lira ceza!

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan hayvanlar için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira ceza kesildi.

Ersin Gören hayvanlar için lüks sitedeki evini satıp kiraya çıktı!

Edirneli hayvansever Ersin Gören, ilgilendiği sokak hayvanlarını için lüks sitedeki evini satıp bahçeli bir eve taşındı.

Ordu Büyükşehir'den sokak hayvanları için 5 yıldızlı otel!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan “Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel Projesi” hazırlanıyor. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla hazırlanan projeyle sokak hayvanları Büyükşehir’in koruması altına alınacak.

Malatya'ya sokak hayvanları için bakım evi inşa ediliyor!

Bugüne kadar yaptığı birçok projeyle Türkiye’de örnek teşkil eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sokak hayvanları için doğal ortamda ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’ yapıyor.

Bursa Yıldırım'da sokak hayvanları için master plan yapıldı!

Yıldırım Belediyesi, çarpık yapılaşmanın yerine insanlara sağlıklı ve güvenli konut sağlamak için uyguladığı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla insanların yanı sıra hayvanların da hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Haluk Pekşen, Trabzon'a metro gelmesi için harekete geçti!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’un sahipsiz olmadığını 1 Kasım’dan sonra TBMM’ne Trabzon için Hafif raylı sistem ve Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi.

The House Residence Bomonti sokak hayvanları için tezgah açtı!

The House Residence Bomonti’nin bakıma muhtaç hayvanlar için yaptığı çağrı büyük ilgi gördü. Toplanan birçoğu antika değeri taşıyan eşya, Bomonti Antika Pazarı’nda satışa sunuldu.

Ankara'da başıboş 100 bin hayvan için tedbir!

Kentte 100 bine yakın başıboş hayvan olduğuna dikkat çekilen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sahipsiz hayvanlar için ‘Ankara Sokak Hayvanlar Komisyonu’ kurulması kararlaştırıldı. Peki neler yapılacak?

Taurus AVM'de yarıyıl tatili çocuklar için eğlenceli geçiyor!

Tahta bacak hayvanlar, yarıyıl tatilinde çocukların buluşma noktası olan Taurus AVM'yi adeta kaynattı.Eğlence ve alışverişi bir arada sunan Taurus AVM, yarıyıl tatilini çocuklar için birbirinden ilginç etkinliklerle geçiriyor...

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için dinlenme tesisleri yapılacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 8 saati aşan mesafede büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için 'dinlenme tesisi' şartı getiriyor. 8 saati aşan büyükbaş ve küçükbaş nakillerinde hayvanlar, bakım ve beslenme için kurulacak istasyonda dinlendirilecek...

Sahipsiz hayvanlar için mezarlık hizmete açıldı!

Antakya Belediyesi ile Hatay Doğa ve Yaşam Derneği ( HAYTAP ) tarafından hayvan barınağı bünyesinde yaptırılan ameliyat sonrası bakım ünitesi ve hayvan mezarlığı, törenle hizmete açıldı...

Antalya'da 150 bin metrekare alana hayvan bakımevi kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi kuracak. Örnek proje Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük ve modern bakım evi olacak.

Sahipsiz hayvanlar için mezarlık var mı Haberi

Sahipsiz hayvanlar için mezarlık var mı

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyeye ait arıtma tesisi içerisinde bulunan barınaktaki törende yaptığı konuşmada, tarih, kültür ve medeniyetin fışkırdığı şehirde böyle bir tesisi açmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.


Sahipsiz hayvanların buraya gömüleceğini belirten Savaş, "Hayvanlarımızı usulüne uygun defnedeceğimiz yerimiz var. Tarihin, kültürün ve medeniyetin fışkırdığı Antakya şehrine yakışır bir tesis oldu" dedi.


HAYTAP Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da Hatay'da gerçekleşen hayvan mezarlığın açılışının tüm Türkiye'de heyecanla takip edildiğini söyledi.


Kentteki sahipsiz hayvanlar için yapılan mezarlığın "Türkiye'de ilk olduğunu" savunan Çıtırık, sokak hayvanlarının korunmasında vatandaşları daha duyarlı davranmaya çağırdı.


Çıtırık, Belediye Başkanı Savaş'a teşekkür belgesi verdi.


Açılışın ardından katılımcılar, ameliyat sonrası bakım ünitesini gezdi.


Açılışa, Antakya Belediye Başkan yardımcıları Serdar Güven ve Mehmet Çaparali, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Veteriner Odası Başkanı Yahya...