08 / 05 / 2024

Şahmerdan makinası

Şahmerdan makinası

Ağır çekiç olarak da bilinen; toprağa iri kazık çakmaya yarayan çok ağır bir çeşit tokmak olan şahmerdan makinesi ne işe yarar? Şahmerdan makinesi hangi işlerde kullanılır?

Teknosa’da kasım coşkusu! Tablette 2 bin 500 liraya varan hediye kupon ve indirim fırsatları!

Teknoloji perakendeciliği alanında hizmet veren Teknosa, kasım ayında binlerce üründe birbirinden cazip fırsatlarla dolu çeşitli kampanyalar hazırladı. Kahve makinasından tablete, bilgisayardan bluetooth kulaklıklara kadar çok sayıda ürün avantajlı fiyatlardan tüketiciye sunulacak.

Babalar günü hediyesi mi arıyorsunuz? Teknosa'dan Arzum Türk kahve makinesi indirimini kaçırmayın! 

Babalar gününe özel kampanyalar düzenleyen firmalar bi4biri,yle yarışır gibi indirim düzenliyorlar. Teknosa'da Arzum kahve makinasını indirime soktu. Babalarını sevindirmek isteyen indirimin detaylarını merak ediyor.

Bim'in bu fırsatı kaçmaz! Kahve makinasına öyle bir indirim yaptı ki 2 gün bile bekleyemeyeceksiniz bile

Fiyat indirimlerinin ardı arkası kesilmiyor. BİM 10 Şubat aktüel ürünler listesini paylaştı. Cuma gününü iple çeken  vatandaşlar indirim kataloğunu merak ediyor. İşte 10 Şubat 2023 indirimli fiyat listesi

Philips’ten içinizi ısıtan haber! Meraklıları sakın kaçırmayın! Çelik termoslu filtre kahve makinesi sonunda Türkiye’de

Soğuk kış günlerinde artık kahveniz sıcak kalacak. Philips, uzun zamandır Türkiye’de satışı olmayan çelik termoslu filtre kahve makinasını satışa açtı. Benzerlerine açık ara fark atabilecek nitelikteki ürünün fiyatı da içinizi ısıtacak.

Bu fırsatı sakın kaçırmayın! Çamaşır makimesinde dev kampanya! Hoover kalitesi net yüzde 41 indirimle satışta

Çamaşır makinası almayı düşünenler. Başka adres aramayın. Hepsiburada'dan dev indirim fırsatı ayağınıza geldi. Hoover marka çamaşır makinası tam yüzde 41 indirim ile satışta. Üstelik 12 aya kadar taksit imkanı da sunuyor. İşte detaylar...

Beko buzdolapları ne kadar? Beko 5 Ekim 2022 fiyat listesi

Avrupa pazarından buzdolabı, çamaşır makinası, fırın, bulaşık makinası, kurutucu ve derin dondurucu kategorilerinde lider olan Beko, buzdolaplarından Ekim fiyatlarını belirledi. Beko buzdolabı Ekim 2022 fiyat listesini sizin için derledik.

Çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırın! 3'lü alımlarda büyük fırsat! Samsung beyaz eşya fiyat listesi

Samsun marka çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırın alanlara büyük fırsat. Samsung ağustos ayına özel 3'lü set olarak beyaz eşya alanlara büyük hediyeler veriyor. Peki Samsung çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırın fiyatları ne kadar?

5 içecek tek makinede! Dünyada ilk ve tek! Karaca Hatır Plus Mod 5 in 1 Kahve ve Çay Makinası kaç TL?

Karaca Hatır Plus Mod 5 in 1 Kahve Ve Çay Makinesi, hem çay, hem de kahve severleri bir araya getiriyor. Çay ve kahveyi aynı anda yapan çok fonksiyonlu teknolojik özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Karaca Hatır Plus Mod 5 in 1 Kahve Ve Çay Makinesi fiyatı ne kadar? İşte fiyat listesi...

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Gaziantep'te gayrimenkul zengini dilenci yakalandı!

Gaziantep'te görme engelli taklidi yaparak dilenen kadının üzerinde 2 iş makinası, 1 otomobil, 1 daire çıktı.

Esenyurt-Bahçeşehir-Mahmutbey metrosunda son durum!

İnşaat çalışmalarının başladığı Esenyurt-Bahçeşehir-Mahmutbey Metro Hattı için TBM (tünel açma makinası) siparişleri verildi. Metro hattının Ağustos 2020'de açılması planlanıyor. 

Rusya'da bina iş makinasının üzerine çöktü!

Rusya'da bir binanın yıkımı sırasında bina iş makinasının üzerine çöktü. Faciadan dönülen olayda can kaybı yaşanmadı.

Bursa Tolon fabrikası orijinal kimliğiyle yenilenecek!

BURSA’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan Türkiye’nin ilk bulaşık ve çamaşır makinası fabrikasının orijinal kimliği ile yeniden yaptırılacağı açıklandı.

Şahmerdan makinası Haberi

Şahmerdan makinası

Şahmerdan makinesi ne işe yarar?

Şahmerdan makinesi, toprağa iri kazık çakmaya yarayan çok ağır bir çeşit tokmak olarak da tabir edilen ağır bir çekiçtir.


Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre, şahmerdan şu şekilde tanımlanıyor: 


Vurucu ağırlığın, mekanik olarak yükselmesi ve düşmesi sonucu dövme işlemi yapan makine; Bir yapının temel kazıklarını çakmakta kullanılan bir çeşit araç; Çok ağır bir çeşit tokmak veya çekiçtir.


Vurucu ağırlığın, mekanik olarak yükselmesi ve düşmesi sonucu dövme işlemi yapan makine olan şahmerdan makinesi, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir yapının temel kazıklarını çakmakta kullanılıyor.


Darbeli sondajda borulama elemanlarından olan şahmerdan makinesi, yüzeysel temel için uygun olmayan zeminlerdeki kazıklı temel inşaatlarında, kazı sırasında kendini tutamayan zeminlerdeki kazıklı iksalarda, gevşek zeminleri sıkıştırmak için başvurulan kazık çakma işlerinde kullanılan iş makinasıdır....