19 / 05 / 2024

Sahraaltı Afrika enerji sektörü

Sahraaltı Afrika enerji sektörü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.

Türk müteahhitler Afrika'da 13 milyar dolarlık iş üstlendi!

Son yedi yılda Sahraaltı Afrika’yı keşfeden Türk müteahhitleri bölgeden 13 milyar dolarlık iş çıkardı. Yenigün İnşaat’ın sahibi Mithat Yenigün Afrika’yı kalıcı bir pazara dönüştürmek niyetinde.

Türk müteahhitlerin yeni pazarı Sahraaltı Afrika!

Nail Olpak, Türk müteahhitlik sektörünün orta vadede Sahraaltı Afrika’yı yeni hedef pazar olarak belirlemiş gibi göründüğünü söyledi..

Tekfen, Sahraaltı Afrika ve Kanada'yı mercek altına aldı!

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, müteahhitlikte faaliyet alanları ile coğrafyalarını genişletme ve çeşitlendirmenin iyi bir risk yönetim tekniği olduğunu belirtti. 

110 ülkede Türk markalarının mağazaları var!

Hazır giyimciler dünyanın dört bir yanında mağazalaşıyor. Modanın merkezi İtalya’dan Sahraaltı Afrika ülkesi Botsvana’ya 110 ülkede Türk markalarının mağazaları var. Perakendecilerin yeni rotası artık Arjantin, Şili, Çin, Hindistan gibi uzak coğrafyalar…

İ Yapı İnşaat Afrika'ya enerji veriyor!

İ Yapı İnşaat, Afrika'nın fakir ülkesi Mali'de bin megavatlık enerji işine soyundu. 10 yıl içinde tamamlanması planlanan bu dev projenin ilk etabı Ekim 2017 tarihte başlayacak.

Orta ve Batı Afrika ülkelerine yatırım çağrısı!

Kanada, Kamerun ve Batı Afrika Ticaret Odası Başkanı Yasin Erdem, Batı Afrika'da müteahhitlik, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim gibi çok sayıda sektörde yatırım imkanı bulunduğunu ifade ederek, "İş adamlarımızı Batı Afrika'ya yatırıma davet ediyorum. dedi.

Yurt dışı müteahhitlik firmaları 2017'den umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki iyileşmeler ve Sahraaltı Afrika gibi yeni pazarların sektör için fırsat olduğunu belirterek, "2017'nin 2016'dan daha olumlu bir dönem olacağı umulmaktadır." dedi.

Aksa Enerji, Afrika’nın enerji ihtiyacına çözüm getiriyor!

Afrika-Türkiye Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdüren Aksa Enerji, Afrika ülkelerindeki enerji ihtiyacına yatırımlarıyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

Aksa Enerji Afrika’daki yeni rotası Madagaskar!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip bir HFO santrali kurmak için harekete geçti.

Mustafa Elitaş: 3 ülkeye müteahhitlik hizmeti vermek için çalışacağız!

Mustafa Elitaş, Sahraaltı Afrika'yı, Afganistan'ı, Hindistan'ı inşa etmenin yollarının bulunması gerektiğini belirterek, DEİK ve TMB ile birlikte müteahhitlik hizmetlerini bu bölgelere tanıtmak, oralarda proje bulmak için gayret göstereceğiz, çalışacağız"

Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim Konferansı düzenlendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.

İnşaat firmaları için Kuzey ve Sahraaltı Afrika'da fırsatlar var!

Yurtiçinde talebin canlı olmasına rağmen finansman sıkıntısı yaşayan müteaahitler yurtdışında da baskı altında. KPMG Partneri İsmail Önde Ünal, müteahhitlerin kırılganlıklardan kaynaklı tüm riskleri üstlenmek zorunda kaldıklarını belirtti

Aksa Enerji Gana'da Elektrik santrali kuracak!

Aksa Enerji, Afrika ülkelerinden Gana Cumhuriyeti'nde 370 megawatt (MW) gücünde elektrik santrali kurulması ve üretilen elektriğin beş yıl süreyle dolar bazlı garantili satışı için anlaşma imzaladı.

Sahraaltı Afrika enerji sektörü Haberi

Sahraaltı Afrika enerji sektörü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.


Geçmiş yıllarda çok yenilikçi iş modellerinin ortaya çıktığını belirten Alaboyun, "Bu sene G20 ülkeleri dışında kalkınma kavramı geliştirildi. Kendimize şunu sorduk; Enerjideki gelişme dünyadaki enerji dağılımını dengeliyor mu, enerji erişimi olduğu zaman yoksulluk azalacak mı, daha fazla eğitim, daha iyi sağlık hizmetleri anlamına mı gelecek? Bunlar çok önemli konular" diye konuştu.


Alaboyun, Afrika’da enerji sektörünün kalkınmasının, bölge kalkınması için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bölgedeki gelişimin arzu edilen düzeyde olmadığına dikkati çeken Bakan Alaboyun, Sahraaltı Afrika Bölgesi’nde hala birçok hizmete erişimin kısıtlı olduğunu kaydetti. Alaboyun, sözlerini şöyle tamamladı:


"600 milyondan fazla insan elektrik erişimine sahip değil. 730 milyon kişi hala yemek yaparken katı...