18 / 05 / 2024

sahte evrakla arazi satışı

sahte evrakla arazi satışı

Bir şahsa ait araziyi sahte vekâletnameyle satan dolandırıcı yakalandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dolandırıcı 7 yıl hapse mahkum edildi.

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!

İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen iki kişi yakalandı.

Antalya'da tapu dolandırıcılığına 2 tutuklama!

Antalya Alanya'da hisseli tapuları sahte evrakla tam hisseli gibi göstererek dolandırıcılık yaptığı öğrenilen şüpheliler tutuklandı.

Sakarya'da sahte evrakla gayrimenkul satmaya çalışan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı!

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sahte evrakla gayrimenkul satmaya çalışan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı...

280 milyon dolarlık gayrimenkulü sahte evrakla satmaya çalışan 5 kişi yakalandı!

Sakarya Kocaali'de tapu müdürlüğünde sahte evraklarla işlem yapmaya çalışan, aralarında bir avukatın da yer aldığı 5 şüpheli yakalandı...

Adana'da 55 milyon liralık sahte arazi satışı!

Adana'da başkasına ait olan 55 milyon liralık araziyi sahte vekaletname düzenleyerek 25 milyon liraya satmaya çalışan 6 kişi serbest bırakıldı.

Girne'de sahte evraklı gayrimenkul hırsızı tutuklandı!

Kıbrıs'ın Girne ilçesinde sahte evrakla üzerine gayrimenkul geçirme olarak bilinen davada bir kişi daha tutuklandı.

Girne'de sahte evrakla arazi satan dolandırıcıya 7 yıl hapis!

Bir şahsa ait araziyi sahte vekâletnameyle satan dolandırıcı yakalandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dolandırıcı 7 yıl hapse mahkum edildi.

Tapuda milyonluk vurguna ceza!

Antalya'da başkalarına ait arsaları, hazırladıkları sahte evrakla satıp 2 milyon 250 bin liralık vurgun yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı...

Ömerli Barajı çevresinde sahte tapu ile arazi vurgunu!

Pendik'teki Ömerli Barajı çevresinde bulunan arazilere dolandırıcılar dadandı. 180 dönüm büyüklüğündeki arazi 20 milyon dolara satıldı. 

Tapu memurunun dikkati 8 milyonluk vurgunu önledi!

Başkentte, Altındağ Tapu Müdürlüğündeki görevli memurun dikkati, sahte evrakla başkasına ait yaklaşık 8 milyon liralık taşınmazı satmaya çalışan dolandırıcıyı yakalattı.

Sahte evrakla üçüncü şahıslara gayrimenkul satan 17 kişi tutuklandı!

Ankara'da sahte evrakla üçüncü şahıslara gayrimenkul sattığı tespit edilen 32 şüpheliden 17'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

İstanbul Çekmeköy'de sahte belgeyle arazi satan 2 kişi tutuklandı!

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Onur Öngün: Resmi emlakçılarla muhatap olunmalı!

Gayrimenkul dolandırıcılığında, her geçen gün yeni yöntemler gelişiyor. Türkiye’den arsa alan ancak yurt dışında yaşayanlar ile uzun süre arsalarında işlem yapmayanları gözüne kestiren dolandırıcılar, kıymetli arsaları sahte evrakla satıyorlar.

sahte evrakla arazi satışı Haberi

sahte evrakla arazi satışı


Girne'nin Alsancak bölgesinde bir şahsa ait araziyi sahte vekâletnameyle satıp 289 bin 300 sterlin temin eden sanık Enver Yücel bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Yücel, 7 yıl hapis cezası aldı. 

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'nın baktığı davada sanık hakkındaki kararı Başkan Gazi okudu.

Gazi, sanığın 3 Ağustos 2017 tarihinde Alsancak Bölgesi’nde C.K.  isimli kadına ait yedi dönüm araziyi sahte evraklar düzenleyerek satıp, 289 bin 300 Sterlin parayı sahtekârlıkla temin ettiğini açıkladı. Gazi, sanığın bir inşaat şirketine araziyi sattıktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçtığını ve kaçak olarak geri gelince yakalandığını belirtti.

Gazi, sanığın 28 Şubat 2018 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini de sözlerine ekledi. Gazi, sanığın yargılandığı davalardan suçlu bulunduğunu...