03 / 05 / 2024

Ömerli Barajı çevresinde sahte tapu ile arazi vurgunu!

Ömerli Barajı çevresinde sahte tapu ile arazi vurgunu!

Pendik'teki Ömerli Barajı çevresinde bulunan arazilere dolandırıcılar dadandı. 180 dönüm büyüklüğündeki arazi 20 milyon dolara satıldı. 



İstanbul'daki Ömerli Barajı'nın çevresinde yer alan resmi kurumlara ve kişilere ait arazilere dolandırıcılar dadandı. Pendik bölgesinde bulunan dev bir arazi sahte tapu ile satıldı. Dolandırıcılar tarafından satılan arazi 180 dönüm büyüklüğünde ve 20 milyon dolar bedelle satıldı.


Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Arazinin Kartal'daki bir kooperatife satıldığı öğrenildi. Kooperatif başkanı Dinçer Gökçe'ye konuştu. Başkan, "arazi ile ilgileniyoruz" derken henüz tapuyu almadıklarını söyledi.


Ömerli Barajı çevresindeki arazilerin dolandırıcılara satışını Hürriyet Gazetesi muhabiri Fevzi Kızılkoyun getirmişti. İlgili haber için tıklayın. Bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazilerin noter satış sözleşmesi ile parsel parsel satıldığı belirlenmişti.

 

Ömerli Barajı çevresinde sahte tapu ile arazi vurgunu!


Arazi 181 dönümden fazla

Pendik'te dolandırıcılar tarafından satılan arazi Kurna Köyü'nde yer alıyor ve 181 bin 104 metrekare alana sahip. Arazi 2B konumunda. Arazi yarım asrı aşkın bir süreden beri Süslü Ailesi’nin kullanımında. 


Sahte tapu ile satış

Arazinin kullanım hakkını elinde bulunduran Şaban Süslü, söz konusu arazinin satıldığını öğrendi. Süslü arazinin satışının mümkün olmadığını dile getirdi. Tapu müdürlüğünde yapılan sorgulamada söz konusu tapunun sahte olduğu anlaşıldı. Arazi S.S.Kartal Oto Sanatkarları Site İşletme Kooperatifi satılmış. Kooperatif başkanı Hüseyin Demirhan, söz konusu arazi ile bir süredir ilgilendiklerini ancak para ödemediklerini söyledi. 


Geri Dön