21 / 05 / 2024

ömerli barajı çevresindeki arsalar

ömerli barajı çevresindeki arsalar

Pendik'teki Ömerli Barajı çevresinde bulunan arazilere dolandırıcılar dadandı. 180 dönüm büyüklüğündeki arazi 20 milyon dolara satıldı. 

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Ömerli Barajı çevresinde sahte tapu ile arazi vurgunu!

Pendik'teki Ömerli Barajı çevresinde bulunan arazilere dolandırıcılar dadandı. 180 dönüm büyüklüğündeki arazi 20 milyon dolara satıldı. 

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Konya Sille Barajı çevresindeki çalışmalarda sona gelindi!

2011’de DSİ ile Selçuklu Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Sille Barajı çevresinin yeniden düzenlenerek ihya edilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi

Ömerli Barajı doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde!

İSKİ Su Arıtma Daire Başkanı Yıldız: "Ömerli Barajı'nda şu anki doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde. Yaza yüzde 100 doluluk oranıyla girmeyi planlıyoruz. Uzun vadede İstanbul'un susuz kalmayacağını söyleyebiliriz" dedi.

Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı’nda Ömerli Barajı’nın su toplama havzasında yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi’nde çalışmaların durdurulmasına ve inşaatın yıkılmasına karar verdi.

1996 yılında İstanbul'un barajları koruma altına alınmış!

1996 yılında Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy ve Sazlıdere barajları İSKİ tarafından koruma altına alınmış. Ömerli Barajı ise mutlak koruma altına alınan barajlardan biriymiş.

İstanbul baraj doluluk oranı 9 Nisan 2015!

İstanbul'daki Ömerli Barajı yüzde 91,58, Pabuçdere 95,41, Sazlıdere 80,97, Büyükçekmece, Alibey, Terkos, Elmalı, Kazandere, Darlık ve Istrancalar yüzde 100 doluluğa sahip bulunuyor.

Baraj doluluk oranları son durum 22 Ocak 2015!

İstanbul'da etkili olan yağışlar barajlardaki su seviyesini yükseltti Özellikle, Ömerli ve Pabuçdere Baraj Havzaları'na düşen yağışlar sonucu İstanbul Barajları'nın doluluk oranı 22 Ocak 2015 itibariyle yüzde 84.62 oranına ulaştı.

1977 yılında Boğaz'ın altına boru döşenirse su derdi bitecekmiş!

Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi'nin gerçekleşmesiyle İstanbul'un su derdi bitecekmiş. Sarayburnu ile Salacak arasında 50 metre derinliğe döşenecek borular ile Ömerli Barajı, Büyükçekmece ve Terkos Gölü birbirine bağlanacakmış.

1967 yılında Riva'da baraj inşa edilecekmiş!

1967 yılında Ömerli'de, Riva Deresi üzerinde devlet tarafından bir baraj inşasına başlanacakmış ve beş yıl içinde tamamlanacakmış. Kartal ve çevresindeki ilçelerin su ihtiyacı inşa edilecek baraj karşılayacakmış.

ömerli barajı çevresindeki arsalar Haberi

ömerli barajı çevresindeki arsalar

İstanbul'daki Ömerli Barajı'nın çevresinde yer alan resmi kurumlara ve kişilere ait arazilere dolandırıcılar dadandı. Pendik bölgesinde bulunan dev bir arazi sahte tapu ile satıldı. Dolandırıcılar tarafından satılan arazi 180 dönüm büyüklüğünde ve 20 milyon dolar bedelle satıldı.


Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Arazinin Kartal'daki bir kooperatife satıldığı öğrenildi. Kooperatif başkanı Dinçer Gökçe'ye konuştu. Başkan, "arazi ile ilgileniyoruz" derken henüz tapuyu almadıklarını söyledi.


Ömerli Barajı çevresindeki arazilerin dolandırıcılara satışını Hürriyet Gazetesi muhabiri Fevzi Kızılkoyun getirmişti. İlgili haber için tıklayın. Bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazilerin noter satış sözleşmesi ile parsel parsel satıldığı belirlenmişti.

 


Arazi 181 dönümden fazla

Pendik'te dolandırıcılar tarafından satılan arazi Kurna Köyü'nde yer alıyor ve 181 bin 104 metrekare alana...