30 / 04 / 2024

sahte imza

sahte imza

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Sizden habersiz taşınmazınız satılabilir mi ?

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatındaki imza sahte çıktı!

Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatında yer alan imza sahte çıktı.

Mashattan konutlarının sahte iskan belgesi davasında son durum!

Tartışmalı projelere imza atan Taşyapı’nın ünlü “Mashattan” konutlarına 10 sahte iskân belgesi verildiğinin belirlenmesiyle, Şişli Belediyesi’nde o dönem yapı kontrol mühendisi olarak çalışan Faruk Akar'a, 6 ay hapis cezası verdi. Konut sakinleri karara tepki göstererek itiraz edecek...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

Fethiye'nin il olması için 60 bin imza toplandı!

Fethiye ilçesinde iki haftada 60 bin imzanın toplandığı kampanya uzatıldı. Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği, "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı.

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış!

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış. İstanbul Metrosu ve Tüp Geçit Projesi'nin fizibilite anlaşması, ABD adına Ankara Büyükelçisi'yle yapılmış ve proje masraflarını ABD karşılayacakmış.

Besa Kule'de iklimlendirme için özel çalışmalara imza atılıyor!

Doğru iklimlendirme sistemlerinin iş ve alışveriş merkezlerinde en çok dikkat edilmesi gereken kriterlerden olduğunu ifade eden Efe Bezci, yaz ve kış aylarında dengeli sıcaklığın oluşturulması için özel çalışmalara imza atılması gerektiğini kaydetti.

Çankaya, Yaşamkent ile bir ilke imza atıyor!

Katılımcı belediyecilik ve vatandaş odaklı hizmeti her projesinin odağına koyan Çankaya Belediyesi. Yaşam kent'te hayata geçirdiği uygulama ile Türkiye'de bir ilke imza attı.

Ali Kılıç: M’Expo için 500 bin imza toplayacağız!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, esnaflarla, sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Ali Kılıç, M’Expo projesi için Maltepelilerin desteğinin önemli olduğuna dikkat çekerek “500 bin imza toplayacağız” dedi

Ali Kılıç: M’Expo için 500 bin imza toplayacağız!

550 bin nüfusluk Maltepe’nin çok önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M’Expo projesi için Maltepelilerin desteğinin önemli olduğuna dikkat çekerek “500 bin imza toplayacağız” dedi.

TMMOB: Sahte mühendis akımı yaşanabilir!

Şimdiye kadar sadece Türk vatandaşlarınca yapılması öngörülen iş ve meslek alanlarını yabancılara açan yasa tasarısı büyük tartışma başlattı. TMMOB, “Çin’den, Hindistan’dan, Afganistan’dan diploması sahte mühendisler gelip çalışacak." tepkisini gösterdi.

Dila Gökalp Architects dönüşüm projelerine imza atıyor!

Dila Gökalp Architects (DGA), değişen çalışma alışkanlıklarının çağımıza uygun ofis mekanları ile olan bağlantısından yola çıkan ve "adaptive reuse" olarak da adlandırılan dönüşüm projelerine imza atıyor.

Asansörlerde sahte CE belgesine dikkat!

Havuzda elektrik çarpmasından asansör kazalarına kadar birçok olayın altından sahte CE skandalı çıktı. Sıkı denetimlere rağmen tanesi 4 bin liraya alınan sahte belgeler tehlike saçıyor

Mahkemeden EVKUR’a sahte ürün cezası!

Fransız kozmetik devi L'Oréal, EVKUR’a karşı açtığı ‘ Sahte L’Oreal ürünleri satıyor ’ davasını kazandı. Mahkeme, sahte olduğu tespit edilen ürünlerin toplatılıp imha edilmesine karar verdi.

sahte imza Haberi

sahte imza

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Aldığımız gayrimenkullerin tapusu elimizde deyip tapu takibinizi düzenli yapmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü şimdilerde çokça karşımıza çıkan bir olay; taşınmaz sahiplerinin bilgisi ve haberi dışında sahibi bulundukları gayrimenkulleri satma veya bu gayrimenkullerden hukuka aykırı olarak yararlanma olayları çok ciddi sayılara ulaşmıştır. 


Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sahibi oldukları gayrimenkullere uzak olması sebebiyle; kötü niyetli kişiler, gurbetçi vatandaşlarımızın gayrimenkullerini hedef almaktadırlar. Bu duruma örnek verecek olursak; yurtdışında yaşayan birinin Türkiye’ de almış olduğu bir taşınmazın elinde adına çıkartılmış tapusu olduğu için düzenli olarak takibini yapmamaktadırlar. Bu durumu fırsat olarak gören dolandırıcılar uzun süre boş kalmış taşınmazların sahiplerine ait sahte evrak düzenleyerek gayrimenkulleri, sahiplerinin haberleri olmaksızın 3. kişilere satmaya çalışmaktadır. Bu dolandırıcılar kimi zaman sahte vekaletname, kimi zaman da sahte imzalı...