14 / 05 / 2024

Saime Karaslan

Saime Karaslan

Erzurum Uzundere ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölbaşı mahallesinde yaşayan 84 yaşındaki Saime Karaslan, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor...

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklenti gerginliği! 

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nın orijinal dokusunun bozulduğu iddiasıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu suç duyurusu yaptı. 14 Ekim'de 2020'de yıkım kararı alınmasına rağmen yalı ile ilgili yıkım gerçekleşmedi.

Handil İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Handil İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Melahat Akkaya ve Saime Dilber ortaklığında kuruldu.

Öney Architecture'nin acı günü! Vedia Saime Öney vefat etti!

Öney Architecture kurucusu Mustafa Öney'in annesi Vedia Saime Öney vefat etti. Merhumenin cenazesi bugün defnedilecek.

Vorne Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Vorne Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Saime İleri ve Nagihan Kurtuluş imzasıyla kuruldu.

Antalya Salih Konca okul inşaatı durduruldu!

Antalya'da hayırsever Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

Saime Konca ve eşinin yaptırdığı okulun inşaatı durduruldu!

Antalya'da hayırsever 82 yaşındaki Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi, Beycan Saraylı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Bülent Saruhan Saraylı ve Saime Nurcan Saraylı Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Bahçelievler'de kuruldu.

Hanımağa Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanımağa Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Ticaret Limited Şirketi, Saime Öztel tarafından 200 bin TL sermaye ile 3 Haziran'da Ataşehir İçereneköy Mahallesi Döndü Sokak'ta kuruldu.

Saime Karaaslan yaşadığı mahalleye köprü yaptırdı!

Erzurum 'un Uzundere ilçesinde yaşayan hayırsever Saime Karaaslan 'ın (84), eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye yaptırdığı köprü, kullanıma açıldı.

Güngör Aslan Denizli'de okul yaptıracak!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, beş yıl önce 1 milyon liraya hayırsever Güngör Aslan tarafından eşi Saime Aslan adına yaptırılan anaokulunu ziyaret etti. Hayırsever çifte teşekkür plaketi veren Vali Demir, yeni bir okul sözü de aldı.

Erzurumda bir kadın eşinin vasiyeti üzerine yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor!

Erzurum Uzundere ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölbaşı mahallesinde yaşayan 84 yaşındaki Saime Karaslan, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor...

Aydın Sanayi Odası, hizmet binasını kentsel dönüşüm kapsamında boşalttı!

Aydın Sanayi Odası (AYSO), 2 yıldır hizmet verdiği llıcabaşı mahallesindeki hizmet binasını kentsel dönüşümün başlaması nedeniyle boşalttı. Sanayiciler Saime Cambazoğlu Parkı içindeki Aydın Belediyesi'ne ait binaya yerleşti...

Saime Karaslan Haberi

Saime Karaslan

Erzurum Uzundere ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Saime Karaslan, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor.


İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölbaşı mahallesinde yaşamını sürdüren Karaaslan, eşiyle beraber gittiği Almanya'da 26 yıl çalıştı.


Daha sonra memleketine dönen Karaaslan, toprak damlı evinde eşi Selahattin Karaaslan ile beraber yaşamını sürdürmeye başladı. 


Kış aylarında Almanya'ya giden, yazın Uzundere'ye gelen Karaaslan çifti, çocukları olmadığı için kazandıklarını hayır işlerine ayırdı.


Altı ay önce hayat arkadaşını kaybeden Saime Karaaslan, eşinin mal varlıklarını bu işlerde kullanmasını vasiyet etmesi üzerine, yaya ve araç ulaşımının güçlükle sağlandığı mahalleye köprü yaptırma kararı aldı.  


Durumu yakınlarıyla paylaşan Karaaslan, mahalleyi iki yakaya ayıran dere yatağı üzerinde köprü yapılması için kaymakamlığa başvuruda bulundu.  


Yapılan değerlendirmenin ardından kaymakam Mehmet Levent Kepçeli başkanlığında, belediye...