02 / 05 / 2024

sakarya adapazarı inşaat sektörü

sakarya adapazarı inşaat sektörü

Adapazarı'nda inşaat sektöründe yaşanan kriz yaşanıyor. Güvenilir müteahhitlerden bazılarının kritik noktada olduğu belirtilirken bazılarının günü kurtarmak için ellerindeki hazır daireleri çok düşük fiyatlara satmaya başladıkları ifade ediliyor.

Halk GYO ve Haldız İnşaat'tan Sakarya’ya 3,5 milyar TL’lik yatırım!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Haldız İnşaat, Sakarya Adapazarı'nda 3,5 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. İstanbullulardan yoğun talep gören projenin teslimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor. 

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

TOKİ Sakarya Adapazarı 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Sakarya Adapazarı sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Sakarya Adapazarı’nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Sakarya Adapazarı’nda inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Sakarya Adapazarı sosyal konut projesi...

Sakarya Adapazarı TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Sakarya Adapazarı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Sakarya Acil durum Hastanesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sakarya'da inşa edilecek olan 106 yataklı Acil durum Hastanesi'nin çalışmaları için düğmeye bastı. Hastane için temel atma töreninden önce arazi çalışmaları gerçekleşiyor. 

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya'nın yeni laboratuvar inşaatında sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen su laboratuvarı inşaatı tamamlanmak üzere. 720 metrekare olarak inşa edilen bina yakın zamanda hizmete açılacak.

Sakarya İmam Hatip Lisesi inşaatında son durum ne?

Sakarya'da inşa edilen 48 derslikli yeni İmam-Hatip Lisesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İmam Hatip Lisesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Sakarya Geyve Meydanı inşaatında son durum ne?

Geyve heyeti ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, Geyve Meydan projesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüce açıklamasında, Meydan projesinde kaba inşaatın tamamlandığını dile getirdi. 

Sakarya'daki bin yataklı hastanenin inşaatı bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da inşa edilmesi planlanan bin yataklı hastanenin inşaat ihalesinin bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini müjdeledi.

sakarya adapazarı inşaat sektörü Haberi

sakarya adapazarı inşaat sektörü

Son günlerde inşaat sektöründe yaşanan kriz bir çok müteahhidi iflas noktasına getirdi. Bu nedenle emlak yatırımı yaparken çok dikkatli olunmasını öneriliyor 


REKABET VE KAT SINIRI 

Adapazarı'nda geçmişte yaşanan kayıp müteahhit vakalarının benzerlerini yaşanmasının an meselesi olduğu belirtildi. Kat sınırlaması nedeniyle imara açık arazilerin fiyatlarının aşırı yükselmesi ve sektördeki sert rekabete ekonomideki sıkıntılar eklenince bir çok müteahhidin iflas noktasına geldiği kaydedildi. Bu durum sektör için kabus bir dönemin başlangıcı olarak niteleniyor. 


ÇOK DÜŞÜK FİYATA 

Piyasada güvenilir isimler olarak anılan müteahhitlerden bazılarının bile kritik noktada olduğu belirtilirken bazılarının günü kurtarmak için ellerindeki hazır daireleri çok düşük fiyatlara satmaya başladıkları ifade ediliyor. Bazı müteahhitlerin ise iflas erteleme kararı için hazırlık yaptıkları dile getirilirken vatandaşların emlak alırken çok dikkatli olmaları öneriliyor.


Adapazarı Yeni...