19 / 05 / 2024

sakarya ağa caminin minaresi söküldümü

sakarya ağa caminin minaresi söküldümü

Sakarya’nın tarihi simgelerinden olan ve tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen Ağa Camii’nin onarımına başlandı. Onarım kapsamında tarihi camiye sonradan eklenen ve tarihi yapısını bozan minaresi vinç yardımıyla yerinden söküldü...

TOKİ, Sakarya'da 40 adet arsayı satışa çıkardı! Arsaların başlangıç fiyatı 200 bin TL!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Sakarya'da 40 adet arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Kentte satışa çıkarılan arsaların başlangıç fiyatı 200 bin TL oldu.

Paye Sakarya projesinin arsa değeri 462 milyon TL! Halk GYO açıkladı!

Halk GYO Paye Sakarya projesinin hayata geçirildiği Sakarya Adapazarı'ndaki Tepekum Mahallesi 4932 ada 1 parselin değerini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

NEF'ten eğitime dev destek! Sakarya'da inşa edilecek

Nef, eğitime verdiği desteklerine devam ediyor. Nef, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'yle imzaladığı protokol dahilinde üniversiteye Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşa edecek.

TOKİ Sakarya sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Sakarya ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi ile ilgili tüm ayrıntıları duyurdu. Peki, TOKİ Sakarya sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Sakarya ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak? İşte detaylar…

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden büyük fırsatı! 23 adet iş yerini satışa çıkardı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı Güllük'te yer alan 23 adet iş yerini satışa çıkardı. İşte detaylar...

Altın Emlak Sakarya Serdivan Temsilciliği'nin açılışı yapıldı!

Altın Emlak Türkiye'nin 25 ilinde 100 küsür temsilciliği ile faaliyetlerini sürdürüyor. Altın Emlak yeni temsilciliğini Sakarya Serdivan'da açtı.

Sakarya Hendek itfaiye binası hizmete açılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hendek itfaiye binasının bahar aylarında hizmete girmesi bekleniyor. 

Hindistan'da Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı...

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!

Hindistan’da 1528 yılında inşa edilen ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılacak.

Yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli gelecek ay atılıyor!

Hindistan’daki Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temelinin gelecek ay atılacağı belirtildi.

Vaniköy’deki caminin ikizi Bursa'da inşa edilmiş!

1665 yılında Vaniköy Camisi’ni inşa ettiren Vani Mehmed Efendi, 1674 yılında da Bursa Kestel’de benzer bir cami inşa ettirmiş. İki caminin de mimarı yapıları ve yapı malzemeleri birbirinin aynısı. Peki Kestel’deki cami, Vaniköy Camisi’nin kaderini yaşayacak mı?

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya Erenler'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Sakarya'da kentsel dönüşüm hazırlıkları son aşamada!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada  “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanmasında son aşamaya geldik ve en kısa sürede bakanlığa sunacağız. Sonrasında bakanlığın onaylaması halinde kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.

sakarya ağa caminin minaresi söküldümü Haberi

sakarya ağa caminin minaresi söküldümü


Sakarya’da onarıma alınan tarihi Ağa Camii’nin depremden sonra yapılan minaresi vinç yardımıyla söküldü. Sökülen minare Dorukkent Mahallesi'ndeki prefabrike camiye takılacak. 


Sakarya’nın tarihi simgelerinden olan ve tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen Ağa Camii’nin onarımına başlandı. Onarım kapsamında tarihi camiye sonradan eklenen ve tarihi yapısını bozan minaresi vinç yardımıyla yerinden söküldü. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarılan caminin neredeyse sadece iskeleti kaldı. Cami onarım bitene kadar ibadete kapatıldı. Caminin duvarları, çatısı ve içi aslına göre yenilenecek. Sadeliği ile dikkat çeken ve kubbesi bulunmayan ve üzeri çatı ile kapatılan tarihi camiyi yaptıranın kimliği ve yapılış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi yok. Ancak cami alanının önceden mezarlık olduğu, mezarlığın iptal edilerek yerine bu caminin 200 yıl önce yapıldığı tahmin ediliyor. 


Tarihi camiden sökülen...