05 / 05 / 2024

Sakarya Geçici Eğitim Merkezi ne zaman açılacak

Sakarya Geçici Eğitim Merkezi ne zaman açılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile birlikte Karaman’da inşa edilen okul projesinde incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Geçici Eğitim Merkezimiz yeni eğitim öğretim döneminde hizmete başlıyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan "okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları" alanında siber zorbalık ve akran zorbalığı ile  mücadele etmeyi öğrencilere anlatacağını açıkladı. Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. İşte ayrı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS örnek soruları yayımladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacı ile hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladığını açıkladı. İşte haberin ayrıtıntıları...

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den temel eğitim yönetmeliğinin detayları ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Tekin öğrencilerin o dersin ortalaması 70 olmayanların sınıfı geçemeyeceğini açıkladı. İşte okullarda yeni sistem...

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Milli Eğitim Bakanlığı o personellerin hesabına para yatıracak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında görev yapanların ücretlerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki, LGS görevli ücreti ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde geçici işçiler dosyasının hafta içinde TBMM gündemine alınacağını ve probleminin çözüleceğini söylemişti. Bakan Bilgin "Meclis'in kararıyla geçici işçiler sorunu da kapanıyor" dedi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Engellilere verilen bireysel eğitim desteği yüzde 100 arttı! İşte yeni rakamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği bildirildi.

Büyükyalı İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Büyükyalı İstanbul), 774 Ada 70 Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Exsper Gıda İnşaat Eğitim Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Exsper Gıda İnşaat Eğitim Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Müge Toker tarafından kuruldu.

Sakarya Geçici Eğitim Merkezi ne zaman açılacak Haberi

Sakarya Geçici Eğitim Merkezi ne zaman açılacak


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman’da mülteci çocukların eğitimlerinde kullanılacak okul projesinde incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Recep Ören’in de hazır bulunduğu incelemede Başkan Toçoğlu, yetkililerden projede gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı. Başkan Toçoğlu daha sonra merkezin işleyişinin nasıl olacağı konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ören ile bir görüşme yaptı.


Örnek Projede Sona Doğru

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Kısa süre öncede kurmaylarımızla birlikte merkezimizi incelemiş, bu eğitim kurumunun yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçeceğini duyurmuştuk. Şimdi de okulumuzu incelemek ve işleyişi ile ilgili istişarede bulunmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu ile bir araya geldik. Görüşmede de ifade ettim:...