06 / 05 / 2024

sakarya imar projeleri

sakarya imar projeleri

Büyükşehir Meclisi nde konuşan Başkan Toçoğlu, Büyükşehir'in imar yönetmeliğinin iptal edilmesinin ardından yükseklik sınırında sıkıntı yaşandığını belirterek, yoğunluk ve yüksekliğin korunarak bir çözüm üretileceğini söyledi

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Sakarya Akyazı'da tapular hak sahiplerine teslim edildi!

Sakarya Akyazı Küçücek Mahallesi’ndeki 753 bin 801 metrekarelik alanda imar çalışmaları tamamlandı. İmar projesi tamamlanan alanların tapuları hak sahiplerine teslim edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Erenler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Sakarya Erenler Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda kentsel dönüşüm için imar planlarına onay verildi.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Beykoz'un yeni imar planı Türkiye’ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Ankara'da çıkarma yaptı.

sakarya imar projeleri Haberi

sakarya imar projeleri

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk oturumu Zeki Toçoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden, ilimizin önem teşkil eden sorunları üzerine konuştu. Geçtiğimiz meclis toplantısında araç trafiğini gündeme getiren Ökden, bu ayki toplantıda ise yaya trafiğini mcclisc taşıdı. 


YAYA TRAFİĞİ 


Atatürk Bulvarı ve Adnan Menderes Caddesi'ndeki üzerindeki yaya trafiğinden bahseden Ökden, "Buradaki trafik labirent gibi, 5 metrede bir insanlar yola çıkmaya çalışıyor. Bu çok tehlikeli, şehirdeki trafiğin düzenlenmesinde en büyük sorumlu belediyelerdir. Bu caddeler üzerinde her yerden yola çıkışın olmaması lazım" diye konuştu. 


İMAR YÖNETMELİĞİ 


İmar yönetmeliğindeki belirsizlik üzerine konuşmasına devam eden Ökden, "İmar yönetmeliğinin netleşmemesi ve inşaatçıların yatırıma dönük kararlar verememesi inşaat sektörünü bitirdi. Son 6 aylık dönemde bütün belediyelerin ruhsat sayısı yarı yarıya...