04 / 05 / 2024

sakarya kafkas Kültür Evi projesi

sakarya kafkas Kültür Evi projesi

Çerkez ve Abhaz kökenli vatandaşlar ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hem Abhaz Derneğimize hem Kafkas Kültür Derneğimize yaklaşık 5,5 dönümlük araziyi Kültür Evi yapmaları için çok yakında tahsis ediyoruz" dedi

Kars KAÜ Kongre ve Kültür Merkezi 2018'de tamam!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde inşaatı süren Kongre ve Kültür Merkezi’nde sona gelindi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Sakarya'ya yeni kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Sakaryayı kültür kenti yapacaklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kente yeni bir Kültür ve Kongre Merkezi hediye edeceklerini söyledi.

Sakarya'ya Abhaz Kültür Evi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve beraberindekileri makamında ağırladı. Kültür evi müjdesi veren Başkan Toçoğlu "Kurulacak kültür evi projesi ile ilgili de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Sakarya Kocaali'ye kültür merkezi geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, daha önce Kocaali’de inşa edeceklerini açıkladığı Kültür Merkezi’nin projesinin tamamlandığını söyledi.

Sapanca Kültür Merkezi ihalesi 13 Nisan'da!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha önce projesini kamuoyu ile paylaştığımız Sapanca Kültür Merkezi için 13 Nisan Çarşamba günü ihaleye çıkıyoruz. Sapanca’ya ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sapanca Kültür Merkezi ihaleye çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Kültür Merkezi için hazırlıkların tamamlandığını ve projenin hazır olduğunu açıkladı, Toçoğlu "Kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Sapanca’mıza hayırlı olsun” dedi.

Sakarya'ya iki yeni kültür evi inşa edilecek!

Çerkez ve Abhaz kökenli vatandaşlar ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hem Abhaz Derneğimize hem Kafkas Kültür Derneğimize yaklaşık 5,5 dönümlük araziyi Kültür Evi yapmaları için çok yakında tahsis ediyoruz" dedi

Kaynarca Kültür Merkezi açıldı!

Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezi açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Her zaman ifade ediyoruz; bizim işimiz hizmet. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde ilçelerimizin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” dedi

Sakarya Akyazı'ya kültür merkezi inşa ediliyor!

Başkan Toçoğlu, “Kültür Merkezimiz içerisinde 220 kişilik salon yer alacak. Bu salonda hemşerilerimiz için çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz. Merkez içerisinde eğitim ve seminer salonları bulunacak." dedi.

Kars Kafkas Üniversitesi'nde Ukrayna Kültür Merkezi açıldı!

KAÜ ile Ukrayna Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi arasındaki ikili ilişkiler kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde oluşturulan Ukrayna Kültür Merkezi açılı Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, tarafından yapıldı...

Sekapark Kültür Alanı’na Kafkas Evi de eklendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın Kafkas Platformu tarafından Sekapark Kültür Alanı’nda oluşturduğu Kafkas Kültür Evi coşkulu bir törenle açıldı. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı

Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kafkas Platformu ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu Sekapark kültür alanına Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi’ni kazandırdı.

Sakarya'daki Deprem Kültür Müzesi, yaşanan korkuyu hatırlatıyor!

Sakarya'daki Deprem Kültür Müzesi'nde isteyenler için 7.4'lük depremin hissedilebileceği bir platform var

sakarya kafkas Kültür Evi projesi Haberi

sakarya kafkas Kültür Evi projesi


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Abhaz ve Adige kökenli vatandaşlar ile düzenlenen geniş katılımlı toplantıda bir araya geldi. Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa İsen, İl Başkanı Fevzi Kılıç, Abhazya Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı, Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve çok sayıda davetli yer aldı.


1 Kasım Ülkemize Hayırlı Olsun

Programın açılış konuşmasını yapan Erenler Belediyesi Meclis Üyesi Alaaddin Toy, “1 Kasım seçimlerinde hemşerilerimizin sandığa giderek tercihlerini ortaya koymalarını ve bize var olan desteklerini artırarak sürdürmelerini bekliyoruz. 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan...