30 / 04 / 2024

Sakarya Karma OSB

Sakarya Karma OSB

SATSO, Sakarya Adapazarı Karadere Mahallesinde faaliyete geçmesi planlanan Karma OSB’nin tarım arazinde olması nedeniyle, Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesinin yanına taşınmasına karar verdi.

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

OSB'de TOKİ modeli sanayiye can suyu olur!

Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Olgunsoy, yeni kurulacak OSB'lerde tesis inşaatlarının TOKİ tarafından yapılmasının sanayi için can suyu olacağına dikkat çekti.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

OTUGROUP Sakarya’da 1 milyon metrekarelik sanayi arazisini satıyor!

OTUGROUP Sakarya Sögütlü 2. Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 1 milyon metrekare arazisini satışa çıkardı...

Tukaş'tan Niğde'ye dev OSB yatırımı!

Tukaş, BORKOSB ile arsa tahsis sözleşmesine imza attı. OSB Yönetim Kurulu tarafından Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımla salça ve sebze konserve tesisi kurulacak.

Sakarya 3. OSB itfaiye müfreze binası tamamlandı!

Sakarya'da 3. OSB bünyesinde hayata geçirilen itfaiye müfreze binasının inşaatı tamamlandı.

Sakarya Ferizli'de Otomotiv ve Metal İhtisas OSB kurulacak!

Sakarya'nın 30 bin nüfuslu Ferizli ilçesinde 530 hektarlık alana kurulacak ve 2022 yılında üretime başlaması hedeflenen Ferizli Metal ve Otomotiv İhtisas OSB, tamamı faaliyete geçtiğinde 20 bin kişiye istihdam sağlayacak...

Sakarya 3. OSB'de 7.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Sakarya İli, Söğütlü İlçesi, Soğucak Mahallesi, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 7 milyon 450 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Uşak Karma OSB'de 14.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Uşak İl, Merkez İlçesi, Muharremşah Köyü Mevkii, Taşınmaz Uşak-Denizli karayolu üzerinde Karma Organize Sanayı Bölgesi'nde yer alan fabrika 14 milyon 744 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Sakarya'nın yeni duble yolu ihaleye çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, D-100 ile 1. OSB arasında hayata geçirilecek ulaşım projesinin 11 Aralık Pazartesi günü ihaleye çıkacağını söyledi.

Çorlu'daki boş parseller atıl durumdan kurtulacak!

Çorlu Deri İhtisas OSB, karma statüye geçti. Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman, boş parsellerin atıl durumdan kurtulacağını söyledi.

Niğde Bor'daki karma OSB'de teknoloji parkı kurulacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesindeki Karma Organize Sanayi Bölgesinde "Teknoloji Park" kurulması ile ilgili yürütülen çalışmaları meclis gündemine taşıdı..

Sakarya Karma OSB Haberi

Sakarya Karma OSB

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı Neşet Peker başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bir önce ki aya ait kesin hesap listeleri oylanarak kabul edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının bertaraf olduğunu ifade etti.

Sert duruş

Kösemusul, “Milletimiz vatan sevgisini, kardeşliğini, iradesini, özgürlük aşkını tüm dünyaya göstermiştir. Her ne kadar saldırı olursa olsun; Allah’ın izniyle milletimiz bu asil duruşundan asla taviz vermeyecektir. OHAL döneminde de devletimiz, büyük bir hassasiyetle bu eli kanlı terör örgütlerinin üyelerine, doğrudan ya da dolaylı yoldan destekçilerine ve sempatizanlarına asla geçit vermeyecek, en sert duruşu göstereceklerdir” dedi.

‘Deprem engel değil’

17 Ağustos 1999 depremin yıldönümünde anma törenine katıldıklarını ifade eden Kösemusul, “Deprem gerçeğini, o dönemi...