05 / 05 / 2024

sakarya yatary mimari

sakarya yatary mimari

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Dikey mimari değil, yatay mimari anlayışının hakim olduğu Sakarya’mızın örnek bir şehir olmasında çok büyük katkılarınız olacağından şüphem yok. Bu katkılarınız esnasında her daim yanınızda olacağım” dedi.

Mimaride Sakarya’ya özgü tarz Türkiye’ye örnektir!

Şehir ve Güvenlik Sempozyumundan sonra değerlendirmeler yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya, yatay mimarisiyle ülkemizin örnek şehirlerindendir. İnşallah Sakarya mimari anlayışı, şehir kimliği ile geleceğin şehirleri arasında yerini alacaktır” dedi.

Sakarya mimari anlayışıyla örnek olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Dikey mimari değil, yatay mimari anlayışının hakim olduğu Sakarya’mızın örnek bir şehir olmasında çok büyük katkılarınız olacağından şüphem yok. Bu katkılarınız esnasında her daim yanınızda olacağım” dedi.

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde yatay mimari vurgusu!

Seçimlerin ardından yeni dönemin ilk Meclisi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin başkanlığında yapıldı. Toplantıda yatay mimari vurgusu yapıldı.

Sakarya yatay mimariyle büyüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın yatay mimarisiyle büyüyen bir şehir olduğunu belirterek, ‘Yatay mimari konusunda ısrarımız devam edecek’ diye konuştu.

Zeki Toçoğlu: Yatay mimari ısrarımız devam edecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya yatay mimari anlayışıyla yeşilin ve toprağın şehri olmaya devam edecek. Sakarya; yatay mimarinin en güzel şehridir” dedi.

Zeki Toçoğlu: Yatay mimari Sakarya'nın vazgeçilmezi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada yatay mimarinin Sakarya'nın vazgeçilmesi olduğunu söyledi.

Sakarya yatay mimarisi ile öne çıkıyor!

SABAH İl Buluşmaları’nın 7’ncisi Sakarya’da gerçekleştirildi. Toplantıda Sakarya’nın kültürel ve ekonomik konumu gibi önemli konular masaya yatırıldı. Şehir yatay mimari çalışmaları ve çevre yatırımları ile ön plana çıktı.

Hulusi Armağan Yıldırım: Sakarya SGM örnek bir mimariye sahip!

Sakarya Sosyal Gelişim Merkezi ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, “Sosyal Gelişim Merkezlerinin hizmetleri ve mimari yapısı bizleri oldukça etkiledi” dedi.

Yeni Sakarya’nın sırrı yatay mimari!

Sakarya'da oluşturulan "yeni yerleşim bölgesi" Camili, Korucuk ve Karaman mahallelerindeki konutlar, deprem yönetmeliğine uygun inşa edildi.

Sakarya Oto Galericiler Sitesi görücüye çıkıyor!

Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından bugün 2. El Oto Galericileri Sitesi çalışmaları kapsamında "Mimari Projelerin Tanıtımı’ toplantısı gerçekleştirilecek.

Sakarya Serdivan Gölbaşı Konakları'nın inşaatı başladı!

Serdivan sırtlarında,Sapanca Gölü manzarasına hakim, Sakarya’nın mimari ve estetik görüntüsüne uygun Serdivan Gölbaşı Konakları inşaata başladı… Projede 252 daire ve panoramik Sapanca Gölü manzarası bulunuyor.

Sakarya Taraklı'ya yeni bir meydan kazandırılacak!

Sakarya’nın tarihi merkezi Taraklı’ya yeni bir meydan kazandırılacak. İnşa edilecek yeni meydan projesi, ilçenin özgün mimari yapısı ile uyumluluk göstererek, yeşil alanları, oturma grupları ve aydınlatması ile Taraklı’nın simgesi olacak.

Bu cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek!

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine inşa edilen cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek. Özel açıyla tasarlanan caminin tavanında bırakılan boşluk mekanda sürekli hava sirkülasyonu sağlıyor.

sakarya yatary mimari Haberi

sakarya yatary mimari


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Mimar Sinan Haftası kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin gerçekleştirdiği Mimar Sinan’ı anma gecesi etkinliğine katıldı. Mimarlar Odası Sakarya Şube Başkanı Sami Kafadar, Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tahsin Turğay da katılım gösterdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Mimar Sinan için hazırlanan belgeselden sonra konuşma yapan protokol üyeleri daha sonra yeni mezun olan mimarlara rozetlerini takdim etti.

Türk ve dünya coğrafyasına eşsiz eserler


Kafadar, “Mimar Sinan’ın eserlerini defalarca görmek her defasında tüylerimizi diken diken ediyor. Mimar Sinan gerek Türk coğrafyasına gerek dünya coğrafyasına çok önemli eserler kazandırmıştır. Mimar dokunuşlarıyla...