06 / 07 / 2024

sakaryanın en çok ihracat yaptığı ülke

sakaryanın en çok ihracat yaptığı ülke

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Rusya'ya mayısta 41 milyon 649 bin dolar, haziranda ise yüzde 5,3 düşüşle 39 milyon 459 bin dolar dış satım yapıldı.

Gümüş, yılın ilk yarısının en çok kazandıranı oldu! Hemen sepetinize gümüş ekleyin!

Gümüş, 2024 yılının ilk yarısında en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Gümüşe yatırım yapanlar yılık ilk yarısında en kazançlı çıkanlar olarak kaydedildi. Peki gümüş fiyatları ne kadar oldu? Bugün gümüşün gramı kaç lira? 5 Temmuz gümüş fiyatlarında son dakika...

Dünyanın en çok satan yeni aracı hangisi? 

Tesla, Model Y ile dünyanın en çok satan aracı unvanın sahibi olduğu kaydedildi. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, büyük bir başarıya imza atarak Model Y ile dünya genelinde en çok satan araç unvanın sahibi olduğu belirtildi.

Zeki Zeray: Konuta ihtiyacın en çok olduğu dönemdeyiz!

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, "Konuta ihtiyacın en çok olduğu dönemdeyiz" dedi.

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Borsa İstanbul'da haftanın en çok kazandıran hisseleri hangileri?

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta rekor üzerine rekor kırarken, tarihinde ilk defa 10 bin puan seviyesinin üzerini test etmiş oldu. Buna göre, haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu? 

Borsa yatırımcısının en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu! İşte yatırımcılar en çok bu hisseleri beğeniyor

Borsa yatırımcısının sektör bazında en çok beğendiği ve en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu. İşte borsa yatırımcısının en çok beğendiği hisseler...

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...

TÜİK mart ayına ilişkin istatistikleri açıkladı. Hemen ardından satışların en çok arttığı iller ve artış oranları da belli oldu. İşte burada deprem bölgesi dikkatleri çekti. 

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Haftanın en çok kazandıranları belli oldu! Hangi yatırım araçları kaybetti, hangileri kazandırdı?

Haftanın en çok kazandıran yatırım araçları hangilerinin olduğu belirlendi. Buna göre, borsa yatırımcısının yüzünü güldürürken,  öte yandan ise Dolar ve Euro ise değer kaybetti. İşte yatırım araçları ile ilgili ayrıntılar.

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisse!

Borsada sert rüzgarlar eserken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen hisseleri paylaştı. İşte en çok düşen 10 hisse...

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

sakaryanın en çok ihracat yaptığı ülke Haberi

sakaryanın en çok ihracat yaptığı ülke


Türkiye'nin en çok ihracat yapan 9'uncu kenti Sakarya'da, en fazla ihracat 39 milyon 459 bin dolarla Rusya'ya yapıldı.  


Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Rusya'ya mayısta 41 milyon 649 bin dolar, haziranda ise yüzde 5,3 düşüşle 39 milyon 459 bin dolar dış satım yapıldı.   


Rusya'nın ardından 28 milyon 715 bin dolarla İsrail ikinci, 14 milyon 966 bin dolarla Almanya üçüncü sırada yer aldı.  


Haziranda 212 milyon 57 bin dolarlık dış satım yapılan kentte şu ülkeler öne çıktı:  


"Birleşik Krallık'a 14 milyon 406 bin dolar, Fransa'ya 12 milyon 632 bin dolar, Belçika 11 milyon 633 bin dolar, Mısır'a 9 milyon 337 bin dolar, İspanya'ya 8 milyon 90 bin dolar, İsveç'e 7 milyon 892 bin dolar, Polonya'ya 7 milyon...