29 / 04 / 2024

Salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilmeli

Salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilmeli

Koronavirüs salgını evimizin kapısının önünden başlayarak tüm dünyayı tehlikelerle dolu bir doğal alana dönüştürdü. Peki salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilebilir?

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Deprem bölgesindeki 10 ilde salgın riski! Hangi hastalıklar meydana gelebilir? Peş peşe açıklandı!

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü yaşan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgede salgın endişesi yaşanıyor. Peki başta içme suyu kaynaklı olmak üzere olası bu tehlikede hangi hastalıklar görülebilir? İşte yanıtlar…

Kiwi meyve sıkacağı kaç TL, en ucuz nereden alınır? 11 Şubat 2023 fiyat listesi...

Pratik kullanımlı, şık ve modern tasarımlı Kiwi katı meyve sıkacakları ile soğuklarla birlikte kapıyı çalan hastalıklara karşı bol vitaminli karışımlar hazırlamak çok kolay. Peki, Kiwi katı meyve sıkacakları ne kadar? İşte detaylar..

Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik uyarı! Deprem bölgesinde bu mutlaka yapılmalı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş depreminden sonra olası salgın hastalıklar ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunarak, uyarısını dile getirdi. İşte uzmandan gelen o son dakika uyarısı...

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Ekonomik krizler, salgın hastalıklar ve yanı başımızda devam Rusya-Ukrayna savaşı derken insanoğluna rahat yok gibi. 2023 yılında bütün dünya genelini etkileyecek yeni bir tehditten bahsediliyor. Uzmanlar şu sıralar yeni küresel riskleri tartışıyor.

Salgın bitti, bilgisayar satışları bıçak gibi kesildi! Peki salgında en çok hangi marka bilgisayar satıldı?

Bundan yaklaşık üç sene önce başgösteren pandemide, herkesin evlere kapandığı dönemde hızla artan bilgisayar satışlara, salgının sona ermesiyle düşüşe başladı ve 2022 senesinde yüzde 16,2 azaldı. Peki salgın döneminde dünya genelinde en fazla bilgisayar satan marka hangisi oldu? İşte okuyunca hayret

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

Doların gücü karşısında euro ve sterlin ezildi! Elinde euro ve sterlin olanlar bakmadan geçmeyin

Merkez Bankası faiz kararından sonra  dolar kurunda yükseliş görüldü. Doların gücü karşısında euro ve sterlin resmen esildi. Elinde euro ve sterlin olanlar dikkat. İşte ayrıntılar...

Elinde Euro olanlar çabuk bakın! Euro dolar karşısında eridi, kül oldu! Son dakika Euro/TL kuru 23 Ağustos 2022...

Avrupa'daki resesyon beklentisi ve enerji krizi ve ABD Merkez Bankası'nın izlediği faiz politikası ile birlikte dolar, Euro karşısında değer kazandı. Elinde euro olanlar çabuk bakın! Euro dolar karşısında eridi, kül oldu! Son dakika Euro/TL 23 Ağustos 2022...

Salgın İnşaat Elektrik Temizlik Plastik Ambalaj Limited Şirketi kuruldu!

Salgın İnşaat Elektrik Temizlik Plastik Ambalaj Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  500  bin bin TL sermaye bedeli ile Barış  Düğer tarafından kuruldu.

Salgın sonrası ofislerde dönüşüm hızlandı!

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

Salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilmeli Haberi

Salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilmeli

Koronavirüs salgını evimizin kapısının önünden başlayarak bütün dünyayı tehlikelerle dolu bir doğal alan haline getirdi.

BBC'de yer alan habere göre, kamusal alanlar artık mecbur kalmadıkça, kritik görevlerde çalışanlar hariç kimsenin çıkmaması gereken yerler durumuna  geldi. Çoğumuzun dünyası şu anda konutumuzun sınırlarıyla belirleniyor.

ABD'de New York'daki The Cooper Union'da mimarlık dersi veren Lydia Kallipoliti, yaşadığımız kentlerin bir salgınla başedebilmeye göre tasarlanmadığı için bu koşullarda, düzensiz, birbirinden kopuk bir yatak odaları ve çalışma köşeleri serisine dönüştürdüğünü belirtiyor.

21. yüzyıl daha ilk yirmi yılında Sars, Mers, Ebola, kuş gribi ve domuz gribi salgınlarını yaşamıştı, şimdi bunlara bir de Covid-19 eklendi.

O halde kritik soru da  şu: Gerçekten bir salgınlar çağına girdiysek, kentlerimizi gelecekte nasıl tasarlamalıyız konutumuzun dışı yasaklı alan haline gelmesin, güvenli ve yaşanabilir alanlar...