29 / 04 / 2024

Salim Taşçı teşvik paketi

Salim Taşçı teşvik paketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyenlere birikimlerinin yüzde 15'i kadar devlet desteği verileceğini açıklayınca dar gelirli vatandaşlar ve inşaat sektörü için yeni bir umut kapısı doğdu.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Az katlı taş yapılara teşvik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel ve yatay mimarinin desteklenmesi için az katlı taşlı yatay mimariye teşvik edecek uygulama hayata geçirecek. 

Ocak 2021'de 929 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak'ta 929 yatırım teşvik belgesi verilmesine imza attı.

2020'nin ilk 6 ayında 156 yatırım projesi teşvik kapsamına alındı!

2020'nin ilk yarısında başta imalat sanayi olmak üzere eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek 156 yatırım projesi de teşvik kapsamına alındı.

4 yılda teşvik belgeli yatırım verileri mecliste!

2015-2019 yılları arasında teşvik belgeli yatırım verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ağustos'ta 400 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos ayında 400 yatırım teşvik belgesi verildi.

İSO, Yatırım Teşvik Bülteni ile inşaat sektörüne fayda sağlayacak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yatırım Teşvik Bülteni’ ile başta imalat sanayimiz olmak üzere finans, inşaat, hizmet ve kamu sektörüne fayda sağlayacak önemli veriler üreteceğiz." dedi

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

Aralık'ta 405 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen yılın aralık ayı döneminde 405 yatırım teşvik belgesi verildi.

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

Ağustos'ta 330 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos ayında 330 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 10 milyar 706 milyon 840 bin 386 lira olarak belirlendi.

Mayıs'ta 707 yatırım teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığı, yatırım teşvik belgeleri listesini Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Mayıs ayında 707 yatırım teşvik belgesi verildi.

2017 Ocak'ta 528 yatırım teşvik belgesi verildi!

Yatırım teşvik belgeleri listesi yayımlandı. 2017'nin Ocak ayında 528 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 8 milyar 27 milyon 500 bin 322 lira.

Salim Taşçı teşvik paketi Haberi

Salim Taşçı teşvik paketi

Konut desteğinin ev almak isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Emlak ve Gayrimenkul Uzmanı Salim Taşçı, konut piyasasının canlanması için sadece bu uygulamanın yeterli olmadığını, tapu harçlarının düşürülmesi gerektiğine dikkati çekti. 3 yıl konut hesabında para biriktirmek gerekiyor İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ilk konutunu alacaklara verilecek devlet desteği için en az 3 yıl konut hesabında para biriktirmek gerekiyor.


Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk konutunu alacak olan vatandaşlara birikimlerinin yüzde 15'i oranında karşılıksız devlet desteği verileceğini açıkladı.


Söz konusu destek kapsamında ilk evini konut kredisi ile satın alacak vatandaşlar bankada 'konut hesabı" açacak ve tasarruflarını bu hesapta muhafaza edecek. Devtet ise vatandaşın açtığı konut hesabına...