16 / 05 / 2024

Salisbury Düzlüğü anıtı

Salisbury Düzlüğü anıtı

İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde bulunan büyük taşlardan oluşan Stonehenge Anıtı'nın sırrı çözüldü

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Aleyna Tilki babasına Kalamış’ta dükkan açtı!

Genç yaşında büyük üne kavuşan Aleyna Tilki, 300 bin TL harcayarak babası Mehmet Tilki’ye Kalamış’ta çiçekçi dükkanı açtı.

İstanbul Havalimanı Cumhuriyet'in zafer anıtı!

Türkiye, dün iki önemli olayı birlikte yaşadı. Cumhuriyet'in 95'inci yılını ve onu taçlandıran dünya çapında bir proje olan İstanbul Havaalanı'nın açılışını. İstanbul Havalimanı Cumhuriyet'in zafer anıtı olarak ifade ediliyor. 

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor!

Bin 200 Yahudi’yi işçi olarak alıp toplama kampına gönderilmesini engelleyen Oskar Schindler’in fabrikası anıt oluyor. O dönem yaşananlar Schindler’in Listesi filmine konu olmuştu.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı alanı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan protokolle işletme hakkı Düzce Belediyesine geçen Samandere Şelalesi Tabiat Anıtında Düzce Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Demirel'in Anıt Mezarı için imar değişikliği yapıldı!

Isparta İl Meclisi 9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel'in İslamköy Çalcatepe'teki mezarının anıt mezara dönüştürülmesi için imar tadilatı yapılması kararı aldı. Güvenlik için de ekip oluşturuldu.

Malatya Ozan Anıtı neden restore edilmiyor?

Darende ilçesinde bulunan tarihi Ozan Anıtı, restore edilmemesi durumunda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Bölge halkı, Ozan kanyonunu görmeye gelenlerin, Ozan Anıtı’nı da görmeleri için restorasyonun yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Bingöl Kent Anıtı restore edildi!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Düzağaç Kavşağı'ndaki Kent Anıtı'nın bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Muğla'da anıt ağaç envanter çalışması devam ediyor!

Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Muğla ili sınırları içerisindeki “Anıt Ağacı” veya “Anıt Ağaç Topluluğu” olarak tescil edilen tabiat varlıklarının mevcut durumlarının tespiti ilgili envanter çalışması başlatıldı...

Süleyman Demirel'in anıt mezarının yapımı devam ediyor!

Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy’de yapılan anıt mezarın inşası devam ediyor. İnşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından yapılan, Anıtkabir’den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye’nin ikinci en büyük anıt mezarı..

Tuzla Marina kapılarını dünyaya açtı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina, alışveriş üniteleri, tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip dünyada örneği olmayan marinasıyla kapılarını dünyaya açtı.

Salisbury Düzlüğü anıtı Haberi

Salisbury Düzlüğü anıtı


İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde bulunan büyük taşlardan oluşan Stonehenge Anıtı'nın sırrı çözüldü.  Stonehenge Anıtı'nın daha önce tapınak olduğu söylenirken aslında adada yaşayan kabileler tarafından barış anısına yapıldığı belirtildi. Sheffield Üniversitesi'nden Profesör Mike Parker, milattan önce 300 ile 2 bin 500 arasında yapılan anıtın uzun süre birbirleri ile savaşan kabilelerin birleşmelerinin ardından yapıldığını söyledi. 10 yıl süren bir araştırmanın sonunda anıtta bulunan her kayanın İngiltere'nin farklı bir bölgesinden geldiği ve ayrı bir kabileyi temsil ettiği...