08 / 05 / 2024

Samandağ-Arsuz karayolu

Samandağ-Arsuz karayolu

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Samandağ-Arsuz arasındaki karayolu çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a yönelik soru önergesi hazırladı.

Arsuz-Samandağ Karayolu Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Hatay'da deniz kıyısından iki turistik ilçeyi bağlayacak Arsuz-Samandağ kara yolu projesinin inşaatı tamamlanmak üzere. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Bu yol sadece iki ilçeyi birleştiren bir yol değil. Samandağ gibi Türkiye'nin en güzel yerlerinden birini turizme açmış olacağız inşallah" dedi…

Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu inşaatı TBMM'de!

Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolunun tamamlanmaması meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Samandağ-Arsuz karayolu ne zaman tamamlanacak?

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Samandağ-Arsuz arasındaki karayolu çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a yönelik soru önergesi hazırladı.

Hatay Samandağ'a 24 derslikli okul geliyor!

HATAYLI hayırsever işadamı Maruf Cilli tarafından, Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesine yaptırılacak olan 24 derslikli okulun protokolü Hatay Valiliği'nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Hatay Samandağ'a yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin il genelinde özveriyle sürdürdüğü bakım, onarım ve yeni yol yapım çalışmalarının önemli bir ayağı da Samandağ ilçesi oldu.

Uşak-Denizli karayolu çalışmaları mecliste konu oldu!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak-Denizli karayolu çalışmalarına ve bu kapsamda kamulaştırılan arazilerin hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli D-100 Karayolu’na yan yollar yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, D-100 Karayolu’nun Sabancı Kavşağı ve Gölcük Kavşağı arasındaki kuzey ve güney yan yollarda genişletme ve sanat yapıları çalışmasına devam ediyor.

Samandağ Belediye Meclisi'nde imar planları görüşüldü!

Samandağ Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 2'nci birleşimini Belediye hizmet binası eski meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Aralık ayı meclis toplantısının 2'nci birleşimi Belediye Başkanı Mithat Nehir Başkanlığında gerçekleştirildi.

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Başkan Nehir, hizmet projelerini, Türbe Peyzajı, Yeni Toplu Konut Hamlesi, BŞB ile ortaklaşa 5,5 dönümlük Rekreasyon Alanı, Çevre Yolu, 75.Yıl Parkı altı otopark, üstü yeşil alan, 33 yeni mahalleyi içine alan Nazım İmar Planı, Kapalı Semt Pazarı ve Çevlik-Arsuz Yolu şeklinde sıraladı.

Hatay Samandağ'a çok amaçlı sosyal tesis!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Samandağ halkının özel günlerde  yaşadıkları yer sıkıntılarına çözüm oluşturmak amacıyla yapılan çok amaçlı sosyal tesis çalışmaları son hızla devam ediyor.

Denizli Çameli-Fethiye Karayolu tamamlanıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Ekim 2015 tarihinde ihalesi yapılan Çameli-Fethiye Karayolu’nun çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli D-100 Karayolu’na yeni üst geçit!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolu’nun Sabancı Kavşağı ve Gölcük Kavşağı arasındaki yan yol ve sanat yapıları proje çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında güney yan yolda uygulamalar yapılıyor. Kuzey yan yolda da kanal çalışması gerçekleştiriliyor.

Bodrum-Milas Karayolu icralık oldu!

Bodrum-Milas Karayolu'nun Meşelik mevkisinde yer alan ve üzerinden karayolunun geçtiği arazinin bin 439 metrekarelik kısmı, tutanakla mülk sahibine teslim edildi

Samandağ-Arsuz karayolu Haberi

Samandağ-Arsuz karayolu


CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Samandağ-Arsuz arasındaki karayolu çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı.


Ertem, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Ertem önergesinde "Yapımına 1994 yılında başlanılan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememiş olması bölgedeki turizmi ve turizm yatırımını olumsuz olarak etkilemektedir.


Dünyanın en uzun plajlarından birine sahip olan Samandağ plajının ve çok iyi plaj ve koylara sahip, doğal güzelliği ile muhteşem bir bölge olan Arsuz-Samandağ arasındaki bölgenin doğa ve kıyı turizmine kazandırılması açısından Arsuz- Samandağ arasındaki karayolunun önemi çok büyüktür. Bozulan Hatay ekonomisine ve azalan turizm gelirlerine katkı sağlaması amacıyla bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.


Ayrıca Samandağ plajı caretta caretta kaplumbağalarının üreme yeri olması münasebetiyle turizm açısından büyük öneme...