18 / 05 / 2024

Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu inşaatı TBMM'de!

Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu inşaatı TBMM'de!

Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolunun tamamlanmaması meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu inşaatı TBMM de!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolunun tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Topal sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal önergesinde "Yapımına 1994 yılında başlanmış olan Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu tamamlanmamış, asfaltlanması yapılmamıştır. Dünyanın en uzun 15 kumsalı listesinde Türkiye'den iki plaj bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Hatay'daki Samandağ Plajı, ikincisi ise Antalya'da bulunan Patara Plajı'dır. Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu tamamlanmamış olması nedeniyle bölge halkının yaşamını, turizmi ve ticari olumsuz etkilemektedir. İki ilçe arasındaki yol yaklaşık 122 kilometredir. Yolun tamamlanması halinde mesafe 50 kilometreye düşeceği gibi ulaşım süresi de büyük ölçüde kısalacaktır." dedi.

Samadağ plajının bölgenin turizm ve ticaret açısından oldukça önemli bir yeri olduğunu belirten CHP'li Topal "Bu yolun tamamlanması bölge halkının ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatacak, azalan turizm gelirine ve bölge ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlayacaktır." diyerek konuya ilişkin iki soru sordu.

1- Samandağ Çevlik-Arsuz karayolu 1994 yılından beri neden tamamlanmamıştır? Bölge halkının yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmayı düşünüyor musunuz?

2- Bölge ekonomisine katkı sağlayacak, tuzirm ve ticareti geliştirecek bu yolun bitirilmesi düşünülmekte midir? Bu konuda yapılan bir çalışma var mıdır?


 


Geri Dön