06 / 07 / 2024

Samandağ Çevlik arsuz karayolu ne durumda

Samandağ Çevlik arsuz karayolu ne durumda

Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolunun tamamlanmaması meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay Samandağ'da çarşı alanının büyük bir kısmının, yeni yasa çıkmadan rezerv alan ilan edildiği iddiası gündeme geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

Samandağ Kaymakamlığı tarafından ilçede TOKİ tarafından yapılacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu belirtildi. Buna göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde evleri yıkılan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. İşte haberin detayl

Son dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Hatay'da deprem oldu

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi duyurdu. Hatay'a bağlı Mağaracık-Samandağ bölgesinde büyüklüğü 3.0 olan bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem haberinin ayrıntıları...

SON DAKİKA: Hatay'da deprem!

Son dakika haberi... Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Hatay'ın Kapısuyu-Samandağ bölgesinde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

AFAD şimdi açıkladı! Afet bölgesinde 6,4 ve 5.8 şiddetinde deprem oldu

AFAD açıkladı: Saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 3 dakika sonra Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

Samanda kırmızı alarm! Fiyatlar 3 katına çıktı, artış sürecek! Yılbaşı öncesi stoklarınızı tamamlayın

Ekonomik çıkmaza giren hayvancılık sektörü, yükselen maliyetlerden dolayı ortaya çıkan sorunlarla mücadele ediyor. Şimdi ise saman krizi ile mücadele eden sektör yıl sonunu nasıl getirecekleri endişesi taşıyor.

Hatay için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili sınırları içerisinde "9H2120 Arsuz-Derekuyu Enerji Nakil Hattı"nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay'da 88.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da kat karşılığı yapım işi ihalesi düzenliyor.

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'da 88.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 30 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Samandağ Çevlik arsuz karayolu ne durumda Haberi

Samandağ Çevlik arsuz karayolu ne durumda

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolunun tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Topal sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal önergesinde "Yapımına 1994 yılında başlanmış olan Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu tamamlanmamış, asfaltlanması yapılmamıştır. Dünyanın en uzun 15 kumsalı listesinde Türkiye'den iki plaj bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Hatay'daki Samandağ Plajı, ikincisi ise Antalya'da bulunan Patara Plajı'dır. Samandağ Çevlik-Arsuz arasındaki karayolu tamamlanmamış olması nedeniyle bölge halkının yaşamını, turizmi ve ticari olumsuz etkilemektedir. İki ilçe arasındaki yol yaklaşık 122 kilometredir. Yolun tamamlanması halinde mesafe 50 kilometreye düşeceği gibi ulaşım süresi de büyük ölçüde kısalacaktır." dedi.

Samadağ plajının bölgenin turizm ve ticaret açısından oldukça önemli bir yeri olduğunu belirten CHP'li Topal "Bu yolun...